Παρασκευή 17 Μαρτίου 2017

Σε δίκη οδηγούνται 82 πολίτες της Βοιωτίας


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΡΙΖΑ ΒΟΙΩΤΙΑΣ


Σε δίκη οδηγούνται 82 πολίτες της Βοιωτίας, γιατί στις 17 Ιουλίου 2014 συμμετείχαν σε εκδήλωση διαμαρτυρίας που οργάνωσαν τα Εργατικά Κέντρα Θήβας και Λειβαδιάς για την υποβάθμιση των Δομών Υγείας του Νομού. Στη συγκεκριμένη διαμαρτυρία μάλιστα συμμετείχαν και οι Δήμοι Θήβας, Λειβαδιάς και Αλιάρτου καθώς και πλήθος άλλων φορέων του Νομού. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην Εθνική Οδό στο ύψος των διοδίων και παρευρέθηκε σημαντικός αριθμός πολιτών.

Παρά την παλαϊκότητα του αιτήματος και του κοινωνικού του χαρακτήρα, κάποιοι βρήκαν την ευκαιρία να εξαντλήσουν την ευαισθησία τους και την υπηρεσιακή τους ευσυνειδησία, ανακαλύπτοντας αμελητέες έως αστείες παραβάσεις των διαδηλωτών.

Έτσι ενορχηστρώθηκε το κατηγορητήριο για 82 συμπολίτες μας, (οι συμμετέχοντες ήταν πολύ περισσότεροι) οι οποίοι καταγράφηκαν ως παραβάτες ( άκουσον- άκουσον) από τους αριθμούς κυκλοφορίας των αυτοκινήτων που είχανε παρκάρει στους παράδρομους της Εθνικής Οδού.

Και ποιο ήταν το «έγκλημα» των διαδηλωτών;

Δημιούργησαν για 15 λεπτά βραδυπορία στα αυτοκίνητα που διέρχονταν των διοδίων (αυτό επικαλείται το κατηγορητήριο) για να δοθεί κάποιο φυλλάδιο που εξηγούσε τους λόγους της διαμαρτυρίας.

Εκείνο όμως που προκαλεί μεγαλύτερη εντύπωση, είναι η ιδιαίτερη σπουδή των δικαστικών αρχών να προχωρήσουν στον ορισμό δίκης, παρότι γνωρίζουν ότι με βάση τον νόμο 4411/16, όσα πταίσματα ή πλημμελήματα διαπράχτηκαν μέχρι 31/3/16 παραγράφονται. Μάλιστα ο ίδιος νόμος δίνει τη δυνατότητα στον εισαγγελέα να θέσει στο αρχείο τη δικογραφία.

Προς τι λοιπόν η επιμονή να οδηγήσουν σε δίκη τόσους συμπολίτες μας, υποβάλλοντας τους σε ταλαιπωρία, αναγκάζοντάς τους σε αποχή από την εργασία τους και υποχρεώνοντας τους να τρέχουν σε δικηγόρους και να ξοδεύονται;

Δε θέλουμε να πιστέψουμε ότι υπάρχει κάποια σκοπιμότητα. Όμως εκείνο που φαίνεται καθαρά, είναι ότι δυστυχώς χρειάζεται να περάσει πολύς χρόνος για να εμπεδωθεί ο νόμος που αποβλέπει στην αποσυμφόρηση των δικαστηρίων και να γίνει σεβαστό το αυτονόητο δημοκρατικό δικαίωμα των πολιτών στη διαμαρτυρία.

16 Μαρτίου 2017

Νομαρχιακή Επιτροπή Βοιωτίας