Τετάρτη 12 Ιουλίου 2017

Ένας χρόνος επαναλειτουργίας για το Αρχαιολογικό Μουσείο Θηβών



Μια υπέροχη εκδήλωση, που ταξίδεψε το κοινό στα μουσικά μονοπάτια των Μ. Χατζηδάκη και Μ. Θεοδωράκη, πραγματοποιήθηκε στον αύλειο χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου Θηβών, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους επαναλειτουργίας του Μουσείου.

Την εκδήλωση διοργάνωσε η Εφορεία Αρχαιοτήτων Βοιωτίας, σε συνεργασία με τον Ενιαίο Σύλλογο Υπαλλήλων ΥΠΠΟ Αττικής, Στερεάς και Νήσων και τη συνδρομή του Δήμου Θηβαίων και της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών –Βιοτεχνών επαρχίας Θηβών.

Στην εκδήλωση συμμετείχε ο Σύλλογος Χορωδιακής Ελληνικής Παραδοσιακής και Κλασικής Μουσικής των Υπαλλήλων του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού, που ερμήνευσε τα έργα αυτά, υπό τη διεύθυνση του κ. Αιμίλιου Γιαννακόπουλου.

Την εκδήλωση χαιρέτησαν ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου, η Προϊσταμένη της ΕΦΑ Βοιωτίας κα Αλεξάνδρα Χαραμή και ο Πρόεδρος του Ενιαίου Συλλόγου Υπαλλήλων ΥΠΠΟ Αττικής, Στερεάς και Νήσων κ. Γρηγόρης Βαφιάδης.

Ο Δήμαρχος Θηβαίων στον χαιρετισμό του συνεχάρη θερμά όλους τους εργαζόμενους του Μουσείου,

τονίζοντας τη σημαντική συμβολή τους στην επιτυχημένη επαναλειτουργία του. Όπως είπε χαρακτηριστικά :

«Ένα μουσείο δεν είναι μόνο ένα ίδρυμα που ερευνά, αποκτά, διατηρεί, ερμηνεύει τα υλικά αντικείμενα των ανθρώπων και του περιβάλλοντός τους. Eίναι οι αρχαιολόγοι, οι ιστορικοί, οι μουσειολόγοι, οι επιμελητές, οι μουσειοπαιδαγωγοί, είναι το διοικητικό προσωπικό, είναι το προσωπικό συντήρησης, φύλαξης και καθαρισμού, είναι γενικά ένα σύμπλεγμα πολλών επιστημονικών κλάδων και ειδικοτήτων που συνεργάζονται αρμονικά και συμβάλλουν στην επιτυχημένη λειτουργία του.

To Μουσείο μας είναι ένα ζωντανό κύτταρο της κοινωνίας μας, είναι εκείνο που έδωσε πνοή και ζωή στην ιστορική μας πόλη αλλά και στις γύρω περιοχές. Και αυτό το οφείλουμε σε όλους εσάς που εργάζεστε αδιάλειπτα εδώ, που μας μάθατε την αξία του, που προσδώσατε ένα σύγχρονο εκπαιδευτικό και κοινωνικό ρόλο σ’ αυτό, μέσα από εκδηλώσεις, μέσα από σημαντικές ημερίδες, ώστε να το αγαπήσουμε και να είμαστε υπερήφανοι για αυτό.»