Τρίτη 4 Ιουλίου 2017

Μεγάλη επιτυχία του Θηβαιου Κ. Τούτουζα για την Ελληνική Ιατρική



Η είδηση οτι ο συντοπίτης μας Κώστας Τούτουζας πραγματοποίησε επιτυχώς στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο την πρώτη εμφύτευση μιτροειδούς βαλβίδας σε ασθενή με ανεπάρκεια μιτροειδούς με πολλές συννοσηρότητες, έπαιξε σε όλα τα ΜΜΕ της Ελλάδας και σίγουρα και του Εξωτερικού, αυτήν την εβδομάδα.

Μία μεγάλη νίκη για την Ελληνική Ιατρική σε μια εποχή που την χρειαζόμαστε περισσότερο από κάθε τι άλλο, αλλά και ένα συν για έναν άνθρωπο γέννημα θρέμμα του δικού μας Δήμου.

Έως τώρα, η αντικατάσταση της μιτροειδούς βαλβίδας γινόταν με μηχανική ή βιοπροσθετική βαλβίδα μόνο χειρουργικά με επέμβαση ανοικτής καρδιάς. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Νοσοκομείου, τα τελευταία χρόνια έχει προταθεί η διαδερμική εμφύτευση της βιοπροσθετικής βαλβίδας σε ορισμένες περιπτώσεις. Απαιτείται βέβαια ο συντονισμός της «Ομάδας Καρδιάς», που αποτελείται από καρδιολόγους και καρδιοχειρουργούς.

«Η καινοτομία αφορά δύο ενότητες: την πρώτη επιτυχή διαδερμική εμφύτευση μιτροειδούς βαλβίδας από τους θεράποντες ιατρούς και τον συντονισμό της Ομάδας Καρδιάς σε ιατρικό, νοσηλευτικό, τεχνολογικό και διοικητικό επίπεδο. Έτσι δίνεται μια ακόμα δυνατότητα στο Δημόσιο Τομέα για να αντιμετωπισθούν επιτυχώς ασθενείς με ανεπάρκεια μιτροειδούς που πληρούν ορισμένα κριτήρια» σημειώνεται στην ανακοίνωση του Νοσοκομείου.

Η επέμβαση έγινε στο Αιμοδυναμικό Εργαστήριο της Α Πανεπιστημιακής Καρδιολογικής Κλινικής, σε συνεργασία με την Α Καρδιοχειρουργική Κλινική του Ιπποκράτειου.

Υπεύθυνος για το επεμβατικό σκέλος ήταν ο Κώστας Τούτουζας με τους συνεργάτες του.

Να που σε μια εποχή απαισιοδοξίας και μιζέριας, σε μια εποχή όπου τα μεγάλα μυαλά εγκαταλείπουν την Ελλάδα κατά χιλιάδες, έρχεται ο Κώστας Τούτουζας να ανατρέψει τα δεδομένα και να μας δείξει ότι μπορούμε.

Αλλωστε ο Κώστας Τούτουζας είναι πολύ γνωστός για την προσφορά του και στην γειτονιά μας, αφού χρηματοδοτεί και ως παλιός παίκτης, χρόνια τώρα το τοπικό μας μπάσκετ και πρόσφατα έκανε δώρο και τις εμφανίσεις της ομάδας του Α Λυκείου Χολαργού που διακρίθηκε στο σχολικό πρωτάθλημα.

Σημαντικό είναι να αναφέρουμε ότι ο Κώστας Τούτουζας συνεχίζει με την επιτυχία του την παράδοση στην καινοτομία που έχει το Ιπποκράτειο. Η καινοτομία είναι ένα μεγάλο εργαλείο ανάπτυξης που αναζητά σήμερα όλη η Ελλάδα σε κάθε τομέα για να βγει από τα αδιέξοδά της.