Κυριακή 9 Ιουλίου 2017

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΒΡΟΧΟΠΤΩΣΕΙΣ -ΧΑΛΑΖΟΠΤΩΣΕΙΣ ΣΕ ΒΟΙΩΤΙΑ ΚΑΙ ΦΘΙΩΤΙΔΑ


Με αφορμή την έκτακτη σύσκεψη που γίνεται στην περιφέρεια για να εξεταστούν τα προβλήματα που προκάλεσαν οι πρόσφατες χαλαζοπτώσεις και έντονες βροχοπτώσεις στις καλλιέργειες των Π.Ε. Βοιωτίας & Φθιώτιδας, έχουμε να επισημάνουμε τα εξής:

Οι ζημιές στις καλλιέργειες είναι πολύ μεγάλες.

Οι αγρότες κινδυνεύουν φέτος να μείνουν χωρίς σοδειά και δίχως εισόδημα τη στιγμή που ήδη βιώνουν τις συνέπειες από την εφαρμογή της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ) και της αντιλαϊκής πολιτικής της Κυβέρνησης που ξεκληρίζουν τα αγροτικά νοικοκυριά.

Πρόκειται για ένα ακόμη χτύπημα στο εισόδημα των αγροτών που έρχεται να προστεθεί στα άλλα πολλά και δυσβάστακτα βάρη με τα οποία έχει φορτώσει τους αγρότες – παραγωγούς η πολιτική της ΕΕ και των ελληνικών κυβερνήσεων, όπως: Ο τριπλασιασμός ασφαλιστικών εισφορών, η υπερφορολόγηση με υψηλούς συντελεστές και με τεκμήρια διαβίωσης, η πολύ αυξημένη τιμή του αγροτικού ρεύματος, , το πετσόκομμα του αφορολόγητου, τα υπέρογκα ασφάλιστρα στον ΕΛΓΑ χωρίς κάλυψη όλων των ζημιών από όλα τα αίτια και στο 100% αυτών, το νέο «περιβαλλοντικό» χαράτσι στο νερό και τα διάφορα άλλα χαράτσια που έχουν επιβληθεί, , καθιστούν ακόμη πιο δύσκολη την επιβίωση των μικρομεσαίων αγροτών – παραγωγών.

Απαιτούμε άμεσα:

1ον: Να γίνουν άμεσα οι εκτιμήσεις όλων των ζημιών από τους εκτιμητές του ΕΛΓΑ.

2ον: Να παγώσουν οι υποχρεώσεις - οφειλές προς το κράτος - εφορίες - δήμους, τράπεζες κλπ.

3ον: Ν’ αποζημιωθούν στο 100% όλες οι ζημιές και στη φυτική παραγωγή και στο φυτικό κεφάλαιο. ΕΛΓΑ κρατικός φορέας που θα χρηματοδοτείται από τον κρατικό προϋπολογισμό για να αποζημιώνει στο σύνολό τους όλες τις ζημιές στην αγροτοκτηνοτροφική παραγωγή και στο αγροτοκτηνοτροφικό κεφάλαιο από όλες τα καιρικές αιτίες και τις νόσους.

4ον: Να γίνουν όλα τα αναγκαία αντιπλημμυρικά έργα με χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό ώστε ακόμα και τα όποια απρόβλεπτα καιρικά φαινόμενα να έχουν τις μικρότερες δυνατές συνέπειες για το λαό. Μέτρα αντιχαλαζικής προστασίας.

29/6/2017

ΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ

ΣΟΦΙΑ ΝΤΟΥΡΟΥ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΚΟΠΟΥΛΟΣ