Παρασκευή 14 Ιουλίου 2017

ΚΚΕ. Κ.Ο. ΘΗΒΑΣ


Κ.Ο. ΘΗΒΑΣ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Φέτος συμπληρώθηκαν πενήντα χρόνια από την επιβολή της χούντας των συνταγματαρχών στις 21 Απρίλη 1967. Πενήντα χρόνια μετά, ο χαρακτήρας του συγκεκριμένου καθεστώτος, ο ιδιαίτερος ρόλος του στην υποστήριξη των συμφερόντων των επιχειρηματικών ομίλων της χώρας, τα αίτια που οδήγησαν στην επιβολή του, οι διώξεις σε βάρος των κομμουνιστών και άλλων αγωνιστών, η πάλη ενάντια στο καθεστώς και το σύστημα που υπηρετούσε, όπως και η κατάσταση στο κομμουνιστικό κίνημα δίνουν επίκαιρα συμπεράσματα στις σημερινές συνθήκες.

Στα πλαίσια αυτά, οι Οργανώσεις Θήβας του ΚΚΕ και της ΚΝΕ σας καλούμε στην εκδήλωση που διοργανώνουμε την Κυριακή 16 Ιουλίου 2017, ώρα 19:00 στο Σιδηροδρομικό Σταθμό Θήβας με θέμα «50 χρόνια από την επιβολή της στρατιωτικής δικτατορίας».

Στην εκδήλωση θα γίνει παρουσίαση της έκδοσης της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ «Δικτατορία 1967 – 1974, Κείμενα και Ντοκουμέντα».

Επιλέγουμε το συγκεκριμένο χώρο, αφού στις διπλανές αποθήκες στοιβάχτηκαν τις πρώτες μέρες όσοι κομμουνιστές και άλλοι συνελλήφθησαν το πρωί της 21ης Απρίλη πριν πάρουν το δρόμο για την εξορία στη Γυάρο. Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει σύντομη ξενάγηση στο συγκεκριμένο χώρο.