Τετάρτη 5 Ιουλίου 2017

Αναβολή του θέματος για τον χώρο τέλεσης της φετινής Εμποροπανήγυρης, έντονοι διαξιφισμοί στο Δημοτικό Συμβούλιο

http://exeis-nea-gr7.webnode.gr/l/anavoli-toy-thematos-gia…/


Αναβολή πήρε το θέμα για τον προσδιορισμό του χώρου τελέσεως της φετινής εμποροπανήγυρης στην Θήβα στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβούλιου.

Κατά την συνεδρίαση η πρόταση της Δημοτικής Αρχής για την τέλεση στους Άγιους Θεοδώρους (όπισθεν του ΡΑΔΙΟΤΟΛΗ) δεν έγινε δεκτή τόσον από το σύνολο της αντιπολίτευσης όσο από τον Εμπορικό Σύλλογο Θήβας και από καταστηματάρχες επιχειρήσεων Υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Εκφραστήκαν έντονα οι απόψεις ότι αυτό το σοβαρό θέμα έρχεται προς συζήτηση την τελευταία στιγμή (περίπου 1 μήνα πριν την Εμποροπανήγυρη) χωρίς καμιά προετοιμασία του χώρου από πλευράς δικτύων (ηλεκτροφωτισμού, αποχετεύσεων, υδροδότησης, τουαλετών) διαμόρφωσης του γηπέδου, προετοιμασίας κυκλοφοριακής και συγκοινωνιακής, πυροπροστασίας και σύνδεσης με το κέντρο της πόλης. Ο Δήμαρχος διαβεβαίωσε από πλευράς του ότι όλα θα είναι έτοιμα στο μικρό αυτό χρονικό διάστημα.

Ο Εμπορικός Σύλλογος από πλευράς του επίσης ζήτησε να γίνει για τουλάχιστον φέτος στην οδό Πινδάρου για την τόνωση των εμπορικών καταστημάτων του κέντρου (λόγω ότι διανύουμε μια πολύ οικονομικά δύσκολη φετινή χρονιά) και να συζητηθεί εξολοκλήρου το θέμα έγκαιρα και με προτάσεις που θα καταθέσει για την οριστική λύση του θέματος.

Υπήρξαν επίσης Δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης που ισχυρίστηκαν ότι ο θεσμός αυτός ιστορικά καθιερώθηκε στο κέντρο της πόλης και έτσι θα πρέπει να συνεχίσει.

Τέλος το συμπέρασμα ήταν ότι αυτό το θέμα με τις τόσες πτυχές του δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται πρόχειρα και περιστασιακά, μετά και την περσινή τραυματική εμπειρία της τέλεσης στην Αγίου Νικολάου, από την Δημοτική Αρχή. Απαιτεί μια σοβαρή μελέτη, σχεδιασμό και προετοιμασία.

Υπήρξαν έντονοι διαξιφισμοί και αναθεώρηση της άποψης Συμβούλων της πλειοψηφίας και έτσι το θέμα πήρε αναβολή για επανεξέταση.