Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

Ε.Κ Θήβας: 1η ΜΑΗ, ημέρα μνήμης, τιμής και αγώνα

Συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία της Θήβας


Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι ,
Η 1η Μαΐου είναι μια ιστορική, αλλά πάνω απ’ όλα αγωνιστική ημέρα που όπως δείχνει, κάθε χρόνο το μήνυμα της γίνεται ολοένα και πιο επίκαιρο.
Σήμερα η εργατική τάξη, αντί να βελτιώνει το βιοτικό της επίπεδο και τις συνθήκες εργασίας , οδηγείται προς την εποχή του 1886, αυτού του εργασιακού μεσαίωνα, τότε που στο Σικάγο ξέσπασαν μάχες, χύθηκε αίμα ώστε οι επόμενες γενεές να απολαμβάνουμε 8ώρες δουλειά, 8 ώρες ανάπαυση, 8 ώρες μόρφωση.
Η φετινή Πρωτομαγιά βρίσκει τους εργαζόμενους της χώρας μας και την ελληνική κοινωνία μπροστά στην πιο βάρβαρη επίθεση των τελευταίων δεκαετιών. Καταργούνται και συνεχώς αμφισβητούνται βασικά και θεμελιώδη κοινωνικά και εργασιακά μας δικαιώματα.
Στο όνομα της κρίσης ,για την οποία δεν έχουν την παραμικρή ευθύνη οι εργαζόμενοι ,καταργούνται ιστορικές κατακτήσεις μας που έχουν αποκτηθεί μέσα από μακρόχρονους αγώνες με θυσίες και αίμα, όπως η Κοινωνική Ασφάλιση, οι Συλλογικές Συμβάσεις, ο περιορισμός των απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα, τα δημόσια κοινωνικά αγαθά, οι εργασιακές σχέσεις, η μονιμότητα στο Δημόσιο, κλπ.