Δευτέρα 25 Απριλίου 2011

Τον Σεπτέμβριο αρχίζουν οι εργασίες για το σχολείο -πρότυπο στο Δήλεσι!

 Τέλη Ιουνίου η υπογραφή σύμβασης για το 2ο Δη. Σχολείο Σχηματαρίου.

7548 Συνάντηση και ενημέρωση για την πορεία των εργασιών του Δημοτικού Σχολείου Δηλεσίου και 2ου Δημ. Σχ. Σχηματαρίου είχαν η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων κα Βασιλική Ισαακίδη και ο π. Υφυπουργός Εσωτερικών κ. Γεώργιος Κατσιμπάρδης με στελέχη του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων την Πέμπτη 21/4/11 στα γραφεία του Οργανισμού. Στην συνάντηση δεν παρέστη η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων 2ου Δημ. Σχολείου Σχηματαρίου κα Αρετή Μπακοδήμου λόγω κωλύματος, πλην όμως ενημερώθηκε πλήρως για την πορεία του έργου.
Σύμφωνα με τα διευθυντικά στελέχη του Ο.Σ.Κ., η μελέτη του Δημοτικού Σχολείου Δηλεσίου εγκρίθηκε στις 13-4-2011 από το Τεχνικό Συμβούλιο, το οποίο απαρτίζεται από: πρόεδρο Καθηγητή πολιτικό μηχανικό του Ε.Μ.Π., και μέλη πολιτικούς μηχανικούς του ΥΠΕΚΑ, του ΤΕΕ και εκπρόσωπο του Συλλόγου Εργοληπτών Δημοσίων Έργων. Το έργο αναμένεται να δημοπρατηθεί τέλη Μαΐου, να υπογραφεί μέσα στο καλοκαίρι και τα έργα να αρχίσουν μέσα στον ερχόμενο Σεπτέμβριο και θα διαρκέσουν γύρω στα 2 χρόνια. Ο προϋπολογισμός του έργου είναι περίπου 4.5 εκ. ευρώ.
Σημειώνεται ότι το οικόπεδο έχει αγοραστεί από τον π. Δήμο Σχηματαρίου. Το σχολείο στο Δήλεσι θα αποτελέσει σχολείο - πρότυπο, με τις πλέον σύγχρονες υποδομές. Τονίζεται η ανάγκη κτιριακών σχολικών υποδομών όχι μόνον στην πρωτοβάθμια, αλλά και στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, με τον συνεχώς αυξανόμενο πληθυσμό των γύρω στην Αθήνα περιοχών όπως είναι το Δήλεσι.
dim_s_d2

dimo_s_d1 Στην τελική ευθεία η Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων στο 2ο Δημ. Σχολείο Σχηματαρίου

Τα σχέδια αναβάθμισης του 2ου Δημ. Σχολείου Σχηματαρίου εγκρίθηκαν από το Τεχνικό Συμβούλιο και αναμένεται η αδειοδότηση από την Πολεοδομία Θηβών και η υπογραφή της σύμβασης με τον εργολάβο εντός διμήνου. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 1.035 εκ. ευρώ. Η προσθήκη της Αίθουσας Πολλαπλών Χρήσεων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Σχηματαρίου αποτελεί τη συνέχεια των έργων αναβάθμισης εσωτερικών και εξωτερικών χώρων που έγιναν πριν την διεξαγωγή των Βαλκανικών Αγώνων στο Σχηματάρι.
Η οικονομική συγκυρία ίσως αποτελέσει τροχοπέδη στην εξέλιξη των έργων, έργα όμως που πρέπει να γίνουν διότι συμβάλουν καθοριστικά στην ανάπτυξη του τόπου. Ανάπτυξη που χωρίς αυτήν, η χώρα θα βυθιστεί στην οικονομική ύφεση με ότι συνεπάγεται αυτό.
Η συνάντηση – ενημέρωση έγινε με τα στελέχη του Ο.Σ.Κ. κα Μαθιουδάκη Στέλλα Γεν. Διευθύντρια Ανάπτυξης και τον Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Μελετών έργων κ. Σεφερλή Δημήτρη, μετά από αίτηση για μεσολάβηση από τις δύο προέδρους των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων στον κ. Κατσιμπάρδη.

Ανακοίνωση Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου Δηλεσίου

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Δηλεσίου, οφείλει να εκφράσει τις ευχαριστίες του μέσω της προέδρου του κας Βασιλικής Ισαακίδη, τόσο προς τους αρμόδιους παράγοντες του Ο.Σ.Κ., για την ενημέρωσή τους όσον αφορά την πορεία των εργασιών των κτιριακών εγκαταστάσεων του Δημοτικού Σχολείου στο Δήλεσι, όσο και τον π. Υφυπουργό Εσωτερικών κ. Γιώργο Κατσιμπάρδη για την μεσολάβησή του ώστε να γίνει αυτή η συνάντηση.
Στο υπό εκρηκτική πληθυσμιακή ανάπτυξη Δήλεσι, η κτιριακή υποδομή σε σχολεία είναι άμεσα αναγκαία, όχι μόνο στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση, αλλά και στη δευτεροβάθμια. Σύμφωνα με την ενημέρωση που μας έγινε, το Δημοτικό Σχολείο του Δηλεσίου θα αποτελέσει ένα σχολείο - πρότυπο που θα κοστίσει περίπου 4.5 εκ. ευρώ. Η δημοπράτηση του έργου θα γίνει μέχρι τέλη Ιουνίου, ενώ ο εργολάβος θα ξεκινήσει τις εργασίες τον προσεχή Σεπτέμβριο.
Και πάλι ευχαριστούμε τόσο τη Διοίκηση και τις αρμόδιες υπηρεσίες του Ο.Σ.Κ., αλλά και τον κ. Γιώργο Κατσιμπάρδη για την άμεση ανταπόκρισή του στο αίτημας μας για βοήθεια.
Το Δ.Σ.

Ανακοίνωση της προέδρου του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων 2ου Δημοτικού Σχολείου Σχηματαρίου κας Αρετής Μπακοδήμου

Μετά και από την σημερινή ενημέρωση για την εξέλιξη των δύο Σχολικών Έργων του Σχηματαρίου, ως πρόεδρος του Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού Σχολείου, θέλω να δηλώσω τα εξής: “Ξεκινήσαμε το 2009, επί Βαλκανικών Αγώνων, με ένα πραγματικά δυνατό Σύλλογο και καταφέραμε να κάνουμε την αναβάθμιση των εσωτερικών και εξωτερικών χώρων του σχολείου μας. Πρόκειται, όπως όλοι αναγνωρίζουν, για πολύ μεγάλο έργο που σήμερα χαίρονται πάνω από όλους τα παιδιά μας αλλά και οι δάσκαλοι, εμείς οι γονείς και όλο το Σχηματάρι. Τώρα, συνεχίζουμε με ένα δεύτερο επίσης πολύ αξιόλογο έργο με την Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων και από ότι ενημερώθηκα απο τους αρμόδιους, τις επόμενες ημέρες πρόκειται να εκδοθεί η άδεια από την αρμόδια πολεοδομία και να ξεκινήσει η κατασκευή.
Και για τα δύο έργα θα ήθελα να ευχαριστήσω τη Διοίκηση του Ο.Σ.Κ Α.Ε. καθώς επίσης, και όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες του και ιδιαίτερα τον π. Υφυπουργό Εσωτερικών Γιώργο Κατσιμπάρδη που στάθηκε από την πρώτη στιγμή αρωγός στην προσπάθεια μας αυτή και συνεχίζει έως και σήμερα να μας στηρίζει και να ενδιαφέρεται για την ολοκλήρωση και του δεύτερου έργου".
Αρετή Μπακοδήμου