Κυριακή 24 Απριλίου 2011

Χαμένες ζωές για ένα έθιμο - Νεκροί και τραυματίες σε όλη την Ελλάδα από τα βεγγαλικά


    - Δυο νεκροί στη Ρόδο λίγο πριν το Χριστός Ανέστη
    - 7χρονος τραυματίσθηκε σοβαρά στην Εύβοια από την απροσεξία νεαρού
    - 19xρονος κινδυνεύει να χάσει το μάτι του

    Με αίμα βάφτηκε και φέτος η Ανάσταση από την απροσεξία κάποιων οι οποίοι και χάνονται και βυθίζουν στο πένθος τις οικογένειές τους!
    Το πατροπαράδοτο έθιμο των βεγγαλικών έχει προχωρήσει παραπέρα και έχει γίνει πλέον ένας συναγωνισμός για το ποιός θα κάνει περισσότερο θόρυβο χωρίς να τηρούνται ούτε καν οι στοιχειώδεις κανόνες ασφάλειας.
    Ετσι και χθες άλλες οικογένειες έχασαν δικούς τους ανθρώπους και άλλες πέρασαν το βράδυ της Ανάστασης στα νοσοκομεία.
    Στη Ρόδο, δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους απο έκρηξη αυτοσχέδιου μηχανισμού που θα πυροδοτούσαν την Ανάσταση.
    Πρόκειται για έναν 39χρονο, αγρότη και έναν 30χρονο χειριστή βαρέων μηχανημάτων, οι οποίοι σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία που συγκέντρωσαν οι πυροτεχνουργοί της αστυνομίας και οι ανώτεροι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ που έφθασαν επιτόπου, βρήκαν ακαριαίο θάνατο.
    Το δυστύχημα, που συγκλονίζει το νησί της Ρόδου, σημειώθηκε στις 18.40 στην περιοχή Μαντρικό όπου διέμεναν οι δύο άνδρες, στην αποθήκη ισόγειας οικοδομής του 39χρονου

    Στην Ανθηδόνα Ευβοίας, ένας επτάχρονος νοσηλεύεται στην Εντατική και έχασε το ένα του μάτι από την απροσεξία 26χρονου ο οποίος συνελήφθη.
    Την Τετάρτη τέσσερα άτομα τραυματίστηκαν, ένα εκ των οποίων σοβαρά, μετά από έκρηξη σε εγκαταλελειμμένο εργοστάσιο στην περιοχή Αγία Τριάδα Καλαμάτας όπου κατασκεύαζαν αυτοσχέδιες κροτίδες εν όψει του Πάσχα Στην Κύπρο, ένα δεκάχρονο αγόρι υπέστη ακρωτηριασμό, καθώς εξερράγη στα χέρια του εργοστασιακή κροτίδα την οποία περιεργαζόταν. Πρόκειται για το σοβαρότερο ατύχημα που συνέβη νύχτα Μεγάλου Σαββάτου σε εκκλησία στη Λεμεσό.
    Στο Παραλίμνι, 19χρονος υποβλήθηκε σε πολύωρη επέμβαση για να σωθεί η όρασή του στο Μακάριο Νοσοκομείο της Λευκωσίας. Ένας άλλος νεαρός -15 ετών – είχε κάνει το δωμάτιό του εργαστήριο κροτίδων.
    Ο 19χρονος από το Παραλίμνι μεταφέρθηκε τα ξημερώματα της Μ. Παρασκευής στο νοσοκομείο με τραύμα στο πρόσωπο από έκρηξη κροτίδας.
    Στο Γαζί Ηρακλείου τέλος, τραυματίστηκε απο βεγγαλικά ελαφρά ένας 11χρονος. Οι αρχές συνέλαβαν τη μητέρα του για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.