Παρασκευή 22 Απριλίου 2011

Καθυστερήσεις και αδιαφορία για την Παραλία Σαράντη!!!

Νέα καταστροφή, λόγω διαρροών, φοβούνται οι κάτοικοι….

Την παρελκυστική τακτική, τον εμπαιγμό και την αδιαφορία της Διοίκησης της ΕΥΔΑΠ και της Κυβέρνησης σχετικά με τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν από την κατάρρευση του Μόρνου καταγγέλλουν 15 ημέρες μετά η Επιτροπή Αγώνα του Σαραντίου.
«Να καταβληθούν άμεσα οι αποζημιώσεις στους πληγέντες και να αποκατασταθούν οι ζημιές στους κοινόχρηστους χώρους (παραλία, δρόμοι, παιδική Χαρά, γήπεδα ποδοσφαίρου και μπάσκετ, αγροτικοί δρόμοι, καλλιέργειες, αγωγός μεταφοράς ύδατος ύδρευσης και άρδευσης), να καθαριστεί και να αποκατασταθεί το δίκτυο ύδρευσης και όλες οι ζημιές από το σημείο κατάρρευσης του καναλιού μέχρι την παραλία» τονίζει ο Πρόεδρος της Επιτροπής Π. Λάμπρου, απαιτώντας παράλληλα «Να τεθεί η Διοίκηση της ΕΥΔΑΠ προ των ευθυνών της από πιθανή νέα διαρροή και κατάρρευση κατά μήκος του καναλιού του Μόρνου».
Τα μέλη της Επιτροπής αγώνα ζητούν από την ΕΥΔΑΠ άμεση απάντηση και χρονοδιάγραμμα επίλυσης των αιτημάτων των κατοίκων και οικιστών, θέτοντας μάλιστα τριήμερη προθεσμία για έμπρακτες και πειστικές απαντήσεις στα αιτήματα τους..
Σε διαφορετική περίπτωση προειδοποιούν πως θα προβούν σε δυναμικές κινήσεις ακόμα και εντός των ημερών πριν το Πάσχα.
Την Τρίτη το πρωί ωστόσο, στο Σαράντη ήταν επιτροπή της ΕΥΔΑΠ, με επικεφαλής τον κ. Αυγερινό Γεωπόνοι, ο Δήμαρχος και ο Αντιδήμαρχος Θηβαίων Σ. Νικολάου και Γ. Σκαλής, συνεχίζοντας την απογραφή των ζημιών και των καλλιεργειών της περιοχής.
Ο δρόμος έχει πλήρως αποκατασταθεί, αλλά οι δρόμοι του οικισμού παρουσιάζουν ακόμη προβλήματα, που γίνονται κατά την βροχόπτωση, ενώ τα σπίτια που πλημμύρισαν βρίσκονται σε ακόμη χειρότερη κατάσταση.
Η παραλία χρειάζεται πολλή δουλειά ακόμη, ενώ το σημείο που οι τόνοι νερού κατέληγαν στην θάλασσα καλύφθηκε και πλακοστρώθηκε.