Παρασκευή 22 Απριλίου 2011

Σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ. για τους πολιτικούς . Συναγερμός για Επιταφίους με …γιαουρτώματα!

Σε κόκκινο συναγερμό η Αστυνομία το Πάσχα, καθώς οι αρμόδιοι αξιωματικοί φοβούνται επιθέσεις και γιαουρτώματα σε πολιτικούς που θα πάνε στις εκκλησίες για τον Επιτάφιο και τη Ανάσταση!
Ολόκληρο σχέδιο έχουν στήσει οι  αρχές τόσο σε Αθήνα, όσο και σε μεγάλες πόλεις της επαρχίας  για να αντιμετωπίσουν πιθανές αποδοκιμασίες και επιθέσεις πολιτών σε βάρος πολιτικών προσώπων.
Κάτι  ανάλογο είχε γίνει για στον εορτασμό της επετείου της 25ης Μαρτίου, καθώς υπήρξαν έντονες αντιδράσεις σε σχολικές παρελάσεις τόσο την πρωτεύουσα, όσο και στην επαρχία.
Έτσι, τα κρούσματα που σημειώνονται το τελευταίο διάστημα με αποκορύφωμα  το «θερμό» επεισόδιο της Κερατέας με πρωταγωνιστή τον αντιπρόεδρο  της κυβέρνησης κ. Θόδωρο Πάγκαλο, έχουν  θορυβήσει τους επιτελείς της  ΕΛ.ΑΣ. που έχουν στήσει επιχειρησιακό  πλάνο σε περιοχές που έχουν προγραμματίσει να επισκεφθούν ή εκδηλώσεις που ενδέχεται να παραστούν πολιτικοί έτσι ώστε να αποφευχθούν τυχόν επεισόδια.
«Έχουν  δοθεί σαφείς εντολές σε συγκεκριμένα Τμήματα να οργανώσουν επιχειρησιακά  πλάνα. Δεν πρέπει να υπάρξουν σκηνές ανάλογες της Κερατέας όπου διμοιρίες των ΜΑΤ φύλαγαν τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης σε ταβέρνα που είχε πάει να φάει σουβλάκια» τονίζει  μάχιμος αξιωματικός και προσθέτει «Για τον λόγο αυτό έχουν ανακληθεί ακόμη και  άδειες αστυνομικών που υπηρετούν σε υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. ή Αστυνομικά Τμήματα περιοχών που θα πραγματοποιηθούν θρησκευτικές εκδηλώσεις».
Πηγή  τονίζει στο protothema.gr πως ιδιαίτερα σε Μητροπόλεις, αλλά και μεγάλες εκκλησίες τα μέτρα θα είναι διακριτικά, αλλά υπαρκτά.
«Οι πληροφορίες που έχουμε είναι πως τελικά ελάχιστοι πολιτικοί θα παραβρεθούν σε εκδηλώσεις. Ωστόσο η Αστυνομία πρέπει να είναι σε ετοιμότητα και να έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα», λέει πηγή του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και προσθέτει ότι «Στην μητρόπολη Αθηνών για παράδειγμα θα υπάρχουν σε κοντινή απόσταση ακόμη και διμοιρίες των ΜΑΤ»  .ΠΗΓΗ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ