Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

Πτώση 15-20% του τζίρου στην αγορά της Θήβας το Πάσχα!!!


Χειροτερεύει καθημερινά η κατάσταση – 20 τα κλειστά καταστήματα…

Πτώση 15-20% του τζίρου σημειώθηκε στην αγορά της Θήβας κατά την Πασχαλινή περίοδο…
«Είναι ακριβώς τα χρήματα που φεύγουν από τις τσέπες των καταναλωτών προς το κράτος» διευκρινίζει ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θήβας Ν. Στρατέλος, επισημαίνοντας: «Δυστυχώς έρχονται νέα μέτρα λόγω ελλείμματος και πάλι θα πληρώσουμε οι ίδιοι, παρά το γεγονός ότι επανειλημμένα φωνάζαμε, πως εφόσον δεν κινείται η αγορά, γιατί δεν υπάρχει χρήμα, αντίστοιχα θα υπάρχει μείωση στους έμμεσους φόρους».
Ο κ. Στρατέλος αναφέρεται σε συναδέλφους του, οι οποίοι αδυνατούν να ανταπεξέλθουν τόσο προς τα ασφαλιστικά τους ταμεία, όσο και προς την εφορία , καθώς δεν καταφέρνουν να ενταχθούν στην περαίωση.
Χαρακτηρίζει «ανεξέλεγκτη» την κατάσταση στην αγορά, αναφερόμενος στα καταστήματα της Θήβας, τα οποία κατεβάζουν ρολά, φτάνοντας σήμερα τα 20.
«Η κατάσταση στον κλάδο μας έχει φτάσει στο απροχώρητο, με τα τεράστια προβλήματα που μαστίζουν τις επιχειρήσεις» δηλώνει ο εκπρόσωπος των εμπόρων, αναφερόμενος στις απανωτές αυξήσεις του Φ.Π.Α, τις εισφορές στα ασφαλιστικά ταμεία, την δυσχέρεια χρηματοδότησης από τις τράπεζες και όλα τα προβλήματα που απασχολούν εδώ και αρκετούς μήνες του εμπόρους.
Η πτώση του τζίρου παρατηρήθηκε κυρίως στα είδη ένδυσης και υπόδησης, καθώς η πλειοψηφία των καταναλωτών αρκέστηκε στην αγορά μόνο των άκρως απαραιτήτων.
Αυτοί που δεν φαίνεται ωστόσο, να έχουν καταλάβει την κατάσταση εμπόρων και καταναλωτών είναι οι ασχολούμενοι με τα οικονομικά του κράτους, καθώς το διαρκές λαβείν, δεν τους αφήνει περιθώρια να αντιληφθούν το μέγεθος του «ουκ αν λάβεις εκ του μη έχοντος»….