Τρίτη 26 Απριλίου 2011

Συνάντηση Β.Τσόνογλου –Λ.Μενδώνη




altΜε τη Γενική Γραμματέα του Υπουργείου Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, συναντήθηκε πρόσφατα η βουλευτής Βοιωτίας Βασιλική Τσόνογλου, όπου συζήτησαν για το ζήτημα της Ανατολικής Παράκαμψης της Θήβας που «σκάλωνε» στην αρχαιολογία καθώς και για θέματα ανάδειξης αρχαιολογικών χώρων και βυζαντινών ναών.
 Σύμφωνα με την κ. Μενδώνη τέλειωσαν τα προβλήματα που συναντούσε με την αρχαιολογία το έργο της Ανατολικής Παράκαμψης της Θήβας. Το υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων έχει πλέον το λόγο και εφόσον το κρίνει ώριμο, μπορεί να προχωρήσει στην έκδοση κοινής υπουργικής απόφασης με το Υπουργείο Περιβάλλοντος για να αποπερατωθεί το έργο αυτό.
 Β.Τσόνογλου : «Ο ανατολικός περιφερειακός δρόμος θα δώσει πνοή στη πόλη της Θήβας, διότι θα την αποσυμφορήσει από τα βαριά οχήματα που έρχονται από την παλαιά οδό Θηβών – Ελευσίνας καταστρέφοντας το οδόστρωμα της οδού Μακαρίου απ’ όπου σήμερα περνούν, δημιουργώντας προβλήματα στους κατοίκους. Όταν κατασκευαστεί ο δρόμος τα οχήματα θα βγαίνουν κατευθείαν στην εθνική οδό Αθηνών- Λαμίας ή στην παρακαμπτήριο της Θηβών- Λιβαδειάς»
 Σε ότι αφορά την πόλη της Θήβας που είναι πλούσια σε αρχαιολογικά ευρήματα, η βουλευτής και η Γ.Γ. συζήτησαν για το ποιο πρόγραμμα μπορεί να λειτουργήσει στη Θήβα για την ανάδειξη των αρχαιολογικών χώρων . Παράλληλα την ευχαρίστησε για το ενδιαφέρον που έδειξε ώστε να περάσει στον τομέα πολιτισμού η δαπάνη για την επανέκθεση των αρχαιολογικών ευρημάτων του  μουσείου Θήβας, που ήδη έχει αρχίσει.
 Τέλος συζήτησαν για την καθυστέρηση της διαμόρφωσης του πλατώματος της Βυζαντινής εκκλησίας της Σκριπούς στον Ορχομενό και για τα προβλήματα επισκεψιμότητας της μονής του Οσίου Λουκά στη Βοιωτία.