Δευτέρα 23 Μαΐου 2011

Εκδήλωση για τον Άγιο Λουκά τον Ιατρό


Γεμάτη από κόσμο ήταν η αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου Θήβας όπου η Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, Σαγματά, πραγματοποίησε εκδήλωση με αφορμή την συμπλήρωση 50 ετών από την κοίμηση του Αγίου Λουκά του Ιατρού, Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως και Κριμαίας, ενός μεγάλου Αγίου της Ορθοδόξου Εκκλησίας που διακόνησε τον συνάνθρωπο τόσο ως ιατρός χειρουργός όσο και ως πνευματικός ιατρός.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκε ο Δ/ντης του Ιδιαίτερου Γραφείου του Αρχιεπισκόπου π. Χρυσόστομος Παπαθανασίου και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ.κ. Γεώργιος που μίλησαν για το βιβλίο, για την ζωή του Αγίου αλλά και για το συγγραφικό – ποιμαντικό έργο του Ηγούμενου της Ι.Μ Σαγματά Αρχιμανδρίτη π. Νεκτάριου Αντωνόπουλου.
Στην εκδήλωση μίλησαν επίσης ο π. Απόστολος Χατζηδήμος (ιατρός Ορθοπεδικός),
ο Ιατρός Γιώργος Παπαγεωργίου (χειρουργός Δ/ντής Β΄ Χειρουργικής Κλινικής στον Ευαγγελισμό) με θέμα: Επιστήμη και θαύμα, μπορούν να συνυπάρξουν; Η άποψη ενός γιατρού.
Παράλληλα την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία της η δισεγγονή του Αγίου Λουκά, Τατιάνα Βόϊνο Γιασενέτσκι ιατρός αναισθησιόλογος από την Οδησσό η οποία μίλησε για την παρουσία του Αγίου στη ζωή και στη διακονία της.
Στην εκδήλωση απηύθυνε χαιρετισμό ο Αντιδήμαρχος Θηβαίων Γιάννης Παπαδημητρίου, ενώ παρευρέθησαν επίσης ο πρόεδρος της ΔΗΚΕΘ Ηλίας Πέτραινας, πλήθος κόσμου και Ιερείς.
Η εκδήλωση έκλεισε με την παρουσίαση ντοκιμαντέρ για τη ζωή του Αγίου ενώ λίγο νωρίτερα η Βυζαντινή χορωδία της Ιεράς Μητροπόλεως υπό τη διεύθυνση του Σταμάτη Φουντουζή έψαλλε ύμνους από την ακολουθία του Αγίου Λουκά.