Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

Αιματηρή ληστεία με τραυματία κοσμηματοπώλη


Σοβαρά τραυματισμένος στο πόδι ο ιδιοκτήτης χρυσοχοείου – Με σπασμένο χέρι περαστικός πολίτης….
Οξύ κατηγορώ εναντίο0ν του κράτους που αδιαφορεί για την ασφάλεια των πολιτών..
 Σικάγο έγινε η Ελλάδα, κατά κοινή αποδοχή, εξαιρουμένων των κυβερνώντων, που αδιαφορούν εκ του ασφαλούς….
Στόχο ήταν για άλλη μια φορά η Θήβα, με θρασύτατη ληστεία, που έγινε στο κέντρο της πόλης, γεμάτο με καταστήματα, κόσμο και μέσα στην πιάτσα των ταξί…..
Ώρα 20.40 το βράδυ της Πέμπτης, ένα κυπαρισσί τζιπ ΝΙΣΣΑΝ, κοκάλωσε στην γωνία Πινδάρου και Αντιγόνης ..
Ο οδηγός μένει στην θέση του και τέσσερα άτομα οπλισμένα, με μαύρα ρούχα και κουκούλες, πλησιάζουν το χρυσοχοείο…
Οι δυο μπαίνουν μέσα και οι άλλοι δυο τους περιμένουν να τελειώσουν την «δουλειά»…
Ο ιδιοκτήτης του χρυσοχοείου σπρώχνει τον πάγκο με δύναμη και αρχίζουν να παλεύουν, όταν ο ένας ληστής, που κατάλαβε πως κάτι δεν πήγαινε καλά, μισανοίγει την πόρτα και πυροβολεί τον ιδιοκτήτη….
Πρόλαβαν να πάρουν μια δερμάτινη θήκη με κοσμήματα και πυροβολώντας πολλές φορές στον αέρα επιβιβάστηκαν στο τζιπ με κατεύθυνση τον Πούρο…
Ο ιδιοκτήτης φέρει διαμπερές τραύμα στο αριστερό πόδι, αλλά και δεύτερο με την σφαίρα σφηνωμένη στο κόκαλο, ενώ με σπασμένο χέρι είναι περαστικός πολίτης, τον οποίο έσπρωξαν οι ληστές κατά την διαφυγή τους….
Το τζιπ βρέθηκε μια ώρα αργότερα παρατημένο σε περιοχή μεταξύ του ΧΥΤΑ και Μοσχοποδίου….
Οι σγκεντρωμένοι πολίτες πάντως, αντέδρασαν έντονα, με οξύ «κατηγορώ» εναντίον του κράτους, που αδιαφορεί για την ασφάλεια τους, τόσο με την πολιτική που ακολουθεί στο θέμα των αλλοδαπών, κυρίως όμως για την τακτική υποβάθμισης της ΕΛ.ΑΣ στην Θήβα και την περιοχή της, που αποτελεί χώρο «υποδοχής» της εγκληματικότητας…
Να σημειωθεί, πως η αιματηρή ληστεία έγινε μόλις 6 ημέρες μετά την κρίσιμη συνάντηση των φορέων με τον Γενικό Επιθεωρητή της ΕΛ.ΑΣ στην Αστυνομική Υποδιεύθυνση Βοιωτίας…….