Παρασκευή 13 Μαΐου 2011

Συνάντηση Βασιλικής Τσόνογλου με τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος

Τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγο Στυλιανό Στεφανίδη επισκέφθηκε Τετάρτη 11 Μαΐου η Βουλευτής Βοιωτίας Βασιλική Τσόνογλου – Βυλλιώτη.
Σκοπός της επίσκεψης ήταν η συζήτηση των θεμάτων που άπτονται της τρέχουσας αντιπυρικής περιόδου, του επιπέδου συνεργασίας και συντονισμού των φορέων που συμμετέχουν στη δασοπυρόσβεση, με σκοπό τη μεγιστοποίηση της αποτελεσματικότητας ολόκληρου του μηχανισμού προστασίας του δασικού πλούτου του Νομού μας.
Ειδική αναφορά έγινε από την Βουλευτή και στο μείζον ζήτημα της στελέχωσης των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών και Κλιμακίων της Βοιωτίας όπου ο κ. Αρχηγός διαβεβαίωσε πως ήδη έχουν επανδρωθεί πλήρως με πυροσβέστες πενταετούς θητείας (πρώην εποχικούς υπαλλήλους) ενώ παράλληλα έκανε γνωστό ότι προκηρύσσεται και νέος διαγωνισμός για την κάλυψη και άλλων θέσεων Πανελλαδικά.
Επιπλέον ο κ. Στεφανίδης γνωστοποίησε στην Βουλευτή αλλά και στους εκπροσώπους της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Θήβας, την δυνατότητα απόσπασης όσων Πυροσβεστικών Υπαλλήλων το επιθυμούν στους τόπους καταγωγής των.
Εν τω μεταξύ η κ. Τσόνογλου ζήτησε από τον Αρχηγό του Π.Σ την χορήγηση ενός Πυροσβεστικού οχήματος σε εθελοντική ομάδα που δραστηριοποιείται στην ευρύτερη περιοχή του Κυριακίου.
«Από τη σημερινή συνάντηση μας με τον κ. Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος φιλοδοξούμε να προκύψουν συγκεκριμένες στοχευμένες επισημάνσεις για όλα όσα επιβάλλεται να γίνουν, πριν μπούμε στην καρδιά της αντιπυρικής περιόδου, η οποία τυπικά έχει ήδη ξεκινήσει. Επίσης συζητήσαμε και το θέμα της στελέχωσης των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών του Νομού μας προκειμένου να είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε οποιαδήποτε δύσκολη κατάσταση. Ας ελπίσουμε ότι το καλοκαίρι θα κυλήσει χωρίς πυρκαγιές. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κ. Αρχηγό για την συνάντηση αυτή που ήταν πολύ σημαντική και κρίσιμη για την ασφάλεια του Νομού μας». ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ