Παρασκευή 13 Μαΐου 2011

Ενωση Μικρασιατών Θήβας


Η Ενωση Μικρασιατών Θήβας διοργανώνει εκδρομή για την  απογευματινή  (18:00) παράσταση  του Κρατικού Θέατρου Βορείου Ελλάδας ΗΛΩΞΑΝΤΡΑ  στις 15 Μαίου 2011 στο ΘΕΑΤΡΟΝ  του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος».
Ωρα αναζώρησης 16:15
Πληροφορίες:
Μάρθα Πανταζοπούλου 6932286205
Χρυσάνθη Κανέττη-Στρατέλου 6986586657

4-15 Μαΐου
Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος και το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού παρουσιάζουν τη «Λωξάντρα» της Μαρίας Ιορδανίδου, στο «ΘΕΑΤΡΟΝ» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος». Μετά την τεράστια επιτυχία που σημείωσε στη Θεσσαλονίκη (60.000 εισιτήρια), η παράσταση του Κ.Θ.Β.Ε., σε σκηνοθεσία Σωτήρη Χατζάκη και με πρωταγωνίστρια τη Φωτεινή Μπαξεβάνη, έρχεται στην Αθήνα από τις 4 μέχρι τις 15 Μαΐου. Το θρυλικό κείμενο της Μαρίας Ιορδανίδου, στην εξαιρετική θεατρική διασκευή του Άκη Δήμου και με την πολυσυζητημένη ερμηνεία της Φωτεινής Μπαξεβάνη στο ρόλο της Λωξάντρας, θα φιλοξενηθεί στον «Ελληνικό Κόσμο» μόνο για 16 παραστάσεις.
Στο πνεύμα της παράστασης, στο «ΘΕΑΤΡΟΝ», οι θεατές θα έχουν παράλληλα τη δυνατότητα να ενημερωθούν πώς μπορούν να ανακαλύψουν τις ρίζες τους συμμετέχοντας στο πρόγραμμα Γενεαλογίας του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού.
ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ
Το έργο αφηγείται την ιστορία της κοκόνας Λωξάντρας, μιας λαϊκής γυναίκας εξαιρετικά δυναμικής, που ηγείται πρόσχαρα, στοργικά και ακούραστα μιας πολυμελούς μεσοαστικής ελληνικής οικογένειας της Πόλης στα τέλη του 19ου και τις αρχές του 20ού αιώνα. Ενώ γύρω της στροβιλίζονται πολυάριθμα συγγενικά της πρόσωπα, φίλοι, γείτονες, η Παναγία η Μπαλουκλιώτισσα, παραπαίδια, λαϊκοί Τούρκοι, χανούμισσες, ο πασάς της γειτονιάς και εκτυλίσσονται σημαντικά ιστορικά γεγονότα, η Λωξάντρα φανερώνεται δυναμική και ακατάβλητη, έτοιμη να αντιμετωπίσει όλες τις αντιξοότητες της ζωής με τη σοφία του ενστίκτου αλλά και την ωριμότητα της εμπειρίας γενεών και με έμβλημά της τη φράση: «Tις εστί πλούσιος; Ο εν τω ολίγω αναπαυόμενος». Ένας ύμνος προς τη ζωή.