Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2017

Απόστολος Μαυροθαλασσίτης: Aπό την καθήλωση, στην απογείωση!

 
“Τα φτερά υπάρχουν σε όλους, λέει ο Απόστολος Μαυροθαλασσίτης, όλα είναι θέμα μυαλού”.

Ο πανελλήνιος πρωταθλητής στο αλεξίπτωτο πλαγιάς, μετά από ατύχημα, βρέθηκε να κινείται με αναπηρικό αμαξίδιο. Σήμερα κερδίζει αγώνες με το δικό του αεροπλάνο.

Το 2009, ο Απόστολος Μαυροθαλασσίτης, πανελλήνιος πρωταθλητής στο αλεξίπτωτο πλαγιάς, έκανε μια μεγάλη βόλτα στο τούνελ του θανάτου. Στις 6 Φεβρουαρίου, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο Μεξικό συγκρούστηκε στον αέρα με έναν συναθλητή του και έκτοτε κινείται με αναπηρικό αμαξίδιο. Έμεινε σε καταστολή δύο εβδομάδες σε μια κλινική του Μεξικού και περιγράφει την εμπειρία του στο βιβλίο του «Ο φίλος από το Μεξικό» (διατίθεται μέσα από την ιστοσελίδα friendofmexico).

Ο ουρανός, όμως, είναι τελικά μικρός γι’ αυτόν: σήμερα είναι ο μόνος και ο πρώτος πιλότος στην Ελλάδα που πετάει με ειδικό αεροπλάνο για άτομα με ειδικές ανάγκες, κατασκευασμένο στην Ιταλία. Το πέρασμά του από την καθήλωση στη νέα απογείωση είναι μάθημα ζωής και φροντίζει να το διαδώσει ως εθελοντής. Άλλωστε, τα φτερά υπάρχουν σε όλους και, όπως λέει ο ίδιος, όλα είναι θέμα μυαλού.

Διαβάστε περισσότερα »