Δευτέρα 10 Ιουλίου 2017

Στα «θρανία» οι θηροφύλακες της Δ΄ΚΟΣΕ

http://www.ihunt.gr/content/sta-thrania-oi-thirofylakes-tis-dkose

Έναν κύκλο σεμιναρίων για την παροχή πολύτιμων και εξειδικευμένων γνώσεων στους θηροφύλακες της ξεκίνησε τις προηγούμενες ημέρες η Δ΄ΚΟΣΕ, στα πλαίσια της προσπάθειας που καταβάλει για να διατηρεί συνεχώς σε υψηλό επίπεδο, τις επιχειρησιακές δυνατότητες του προσωπικού της.
Κατά τη διάρκεια του πρώτου σεμιναρίου, αξιωματικοί της Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού Σώματος μετέφεραν στους θηροφύλακες την πολύτιμη εμπειρία τους από τα υπηρεσιακά τους αντικείμενα, ενώ παρών ήταν και ο ίδιος ο υποστράτηγος της ΕΛ.ΑΣ. Εμμανουήλ Πλούμης.

Συγκεκριμένα:



Ο Αστυνομικός Υποδιευθυντής στο τμήμα Ανάλυσης και Αντιμετώπισης Εγκλήματος, Γεώργιος Χαλιβελόπουλος, αναφέρθηκε στις… άλλες εγκληματικές δραστηριότητες που αναπτύσσονται στην ύπαιθρο, διδάσκοντας τους θηροφύλακες πως να τις «αναγνωρίζουν» και να τις αντιμετωπίζουν.


Οι αξιωματικοί του Πυροσβεστικού Σώματος Ιορδάνης Καρακυριακόπουλος και Ιωάννης Αρτοποιός, ενημέρωσαν διεξοδικά για τους τρόπους ασύρματης επικοινωνίας, τις τεχνικές αντιμετώπισης των δασικών πυρκαγιών, τις μεθόδους αυτοπροστασίας και διαφυγής σε περίπτωση φωτιάς κλπ.

Ο νομικός συνεργάτης της Δ΄ΚΟΣΕ, κ. Κουτρούλης επικεντρώθηκε στην ορθή άσκηση των προανακριτικών καθηκόντων των θηροφυλάκων, παρέχοντας χρήσιμες συμβουλές και διευκρινίσεις για να διασφαλίζεται η νομιμότητα των ελέγχων, η σύνταξη των μηνύσεων, οι κατασχέσεις των παράνομων μέσων κλπ.

Ανάλογα σεμινάρια θα συνεχιστούν και στο μέλλον, ώστε οι θηροφύλακες της Ομοσπονδίας να διευρύνουν συνεχώς τα γνωστικά τους αντικείμενα, και να μπορούν ανά πάσα στιγμή να ανταποκριθούν στις σύνθετες «προκλήσεις» που αντιμετωπίζουν, κατά τη διάρκεια των καθηκόντων τους.