Κυριακή, 2 Ιουλίου 2017

Δείτε που βρίσκεται η λίμνη με τα… διάφανα νερά!

http://www.kontranews.gr/KOSMOS/289479-Deite-poy-brisketai-e-limne-me-ta-diaphana-nera


Για κάποιους αποτελεί μαγεία ενώ άλλοι την χαρακτηρίζουν και όχι άδικα ως ένα μοναδικό θαύμα της φύσης! Ο λόγος για τη λίμνη Nelson ή Blue Lake όπως ονομάζεται η οποία βρίσκεται στη Νέα Ζηλανδία και βασικό χαρακτηριστικό της είναι το γεγονός ότι η οπτική ευκρίνεια στο εσωτερικό της φτάνει μέχρι και τα 80 μέτρα σε βάθος!

«Η καθαρότητα των νερών της προσεγγίζει κατά πολύ αυτήν του αποσταγμένου νερού», αναφέρει ο Δρ Davies-Colley, ερευνητής του Εθνικού Ινστιτούτου Νερού και Ατμοσφαιρικής Έρευνας (NIWA) της χώρας. Η ορατότητα της Blue Lake ξεπερνά ακόμα και αυτήν της φημισμένης Waikoropupu Springs στο Golden Bay που φτάνει τα 63 μέτρα.Τα νερά έχουν μπλε-βιολετί αποχρώσεις, ενώ τα σωματίδια που αιωρούνται στην επιφάνεια της προσδίδουν έντονο μπλε χρώμα, αναφέρει το perierga.


Η λίμνη τροφοδοτείται από τη γειτονική λίμνη Constance, ενώ αποτελεί ένα από τα ωραιότερα φυσικά θεάματα της ευρύτερης περιοχής. Αποτελεί, δε, μέρος ενός Εθνικού Πάρκου που συγκεντρώνει πλήθος κόσμου και διακρίνεται για την πλούσια βλάστηση.