Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011

Συνεχίζουν την αποχή τους οι Δικηγόροι!!! Δίωρη κατάληψη του Δικαστικού Μεγάρου Θήβας…


Δεν το βάζουν κάτω οι δικηγόροι, που συνεχίζουν την αποχή από τα καθήκοντα τους μέχρι τις 21 Φεβρουαρίου ως αντίδραση στο νομοσχέδιο για το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων. οι δικηγόροι της Θήβας πραγματοποίησαν δίωρη κατάληψη (8- 10) του Δικαστικού Μεγάρου και δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις του, θεωρώντας πως το νομοσχέδιο ανοίγει τον δρόμο στην δημιουργία δικηγορικών εταιριών που θα υποβαθμίζουν την αξία του δικηγόρου και την ποιότητα παροχής υπηρεσιών στην δικαιοσύνη.
«Από το νομοσχέδιο θιγόμαστε σε πολλά ζητήματα, κυρίως όμως στην μαζικοποίηση των δικηγόρων σε εταιρίες ή σε μεγάλα κεφαλαιουχικά σχήματα, τα οποία θα έχουν επίπτωση και προς την αξία του δικηγόρου ως επιστήμονα και επαγγελματία αλλά και γενικότερα στην ποιότητα παροχής υπηρεσιών στην δικαιοσύνη» τονίζει ο Δικηγόρος Σ. Καραμαγκιώλης, μέλος του Δ.Σ του Δικηγορικού Συλλόγου Θήβας, δίνοντας σαφέστατη την εικόνα που δημιουργείται στον κλάδο με το προς ψήφιση νομοσχέδιο.
«Δεν είναι ότι η παροχή θα είναι φθηνότερη, όπως πολύ ωραία πλασάρεται από την κυβέρνηση και τους υπεύθυνους του νομοσχεδίου. Το ζήτημα είναι ότι θα υπάρχει αναντιστοιχία παροχής υπηρεσιών και εξαθλίωση των δικηγόρων και των πολιτών».
«Το νομοσχέδιο θα κάνει ακριβότερη την δικαιοσύνη για τον κόσμο και από την άλλη θα βοηθήσει στο να φτιαχτούν μεγάλες δικηγορικές εταιρίες κεφαλαιουχικού χαρακτήρα, όπως αντίστοιχα θα γίνει στον χώρο των μηχανικών αρχιτεκτόνων , φαρμακοποιών κ.α» δηλώνει και ο Δικηγόρος Α. Τουλουμάκος, εκφράζοντας από την σκοπιά του ΚΚΕ την συμπαράσταση του κόμματος στον αγώνα των δικηγόρων της πόλης.
«Ο κόσμος πρέπει να έχει πρόσβαση σε φτηνή δικαιοσύνη και φτηνές υπηρεσίες συνολικότερα» προσθέτει ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ, ενώ από τις συζητήσεις με κλειστούς επαγγελματίες καθίσταται πλέον σαφής ο στόχος του ανοίγματος των κλειστών επαγγελμάτων, που δεν είναι άλλος παρά η συγκέντρωση «δύναμης» στους ολίγους σε βάρος των πολλών.
Οι δικηγόροι έχουν ξεκινήσει την αποχή τους από 14 Ιανουαρίου 2011, στην οποία συμμετέχουν 55 δικηγορικών συλλόγων από τους συνολικά 63!