Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ ΣΤΗ ΘΗΒΑ

ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΣΕ ΕΙΔΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Την Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου, το απόγευμα (18.00) στο Αμφιθέατρο του 2ου Γυμνασίου Θήβας, ομάδες μαθητών της Γ΄ τάξης Γυμνασίου θα παρουσιάσουν τις εργασίες και προτάσεις τους, για προβλήματα που προκαλούν στη λειτουργία της πόλης οι συνθήκες μετακίνησης και οι συνήθειες των οδηγών.
ΟΙ μαθητές συμμετέχουν στην Εκστρατεία ECOMOBILITY ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ, που διοργανώνεται από το ECOCITY με τη συνεργασία επιστημονικών ιδρυμάτων και οργανισμών για όγδοη συνεχόμενη χρονιά. Με το σύνθημα «Οι Μαθητές ερευνούν, οι Πόλεις ενημερώνονται, η Κοινωνία ευαισθητοποιείται», ομάδες μαθητών από είκοσι έξι πόλεις της χώρας μελέτησαν τα κυκλοφοριακά προβλήματα και τις δυσκολίες μετακίνησης των πολιτών στην πόλη τους και στη διάρκεια του τρέχοντος διμήνου καταθέτουν προτάσεις με σκοπό τη βελτίωση της ποιότητας ζωής στις πόλεις.
Στην εκδήλωση που διοργανώνεται στην Θήβα, εκπρόσωποι Τοπικών Φορέων και πολίτες, θα έχουν τη δυνατότητα να  παρακολουθήσουν τις προτάσεις που θα καταθέσουν οι μαθητές από :
•  1ο Γυμνάσιο Θήβας :  Βενιζέλου Κωνσταντίνα, Δριτσούλα Ελευθερία, Κελεκίδης Αναστάσης, Κότσωνας Ανδρέας, Λιάγκα Ευαγγελία, Σταμέλου Πολυξένη, Τζουβελέκη Σοφία, Φασοπούλου Μαριλένα. Συντονιστής ο Καθηγητής Μήτσης Χρήστος
•           2ο Γυμνάσιο Θήβας : Ροβόλης Στυλιανός, Τσεσμελής Ιωάννης, Παπαμιχάλης Σταμάτης, Σούτας Παναγιώτης, Σεϊταϊ Παναγιώτης, Τσιούκου Ευάγγελος, Σταμέλου Χριστίνα. Συντονιστές οι Καθηγήτριες Πλατιά Μαριάννα και Νεοφωτίστου Χρυσούλα
Η εκδήλωση θα γίνει στo Αμφιθέατρο του 2ου Γυμνασίου, στην οδό Αυλίδος 1 στην Θήβα, Οι ομάδες των μαθητών μετά την παρουσίαση της εργασίας τους, θα απαντήσουν σε ερωτήσεις των συμμετεχόντων και στη συνέχεια θα αξιολογηθούν από εκπροσώπους των επιστημονικών ιδρυμάτων και φορέων.
Η Εκστρατεία ΕCOMOBILITY 2010-11 τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, του Υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Κλιματικής Αλλαγής και του Επιτρόπου Περιβάλλοντος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Χορηγοί Επικοινωνίας είναι οι ΑΜΕΛ, Auto Tρίτη, Μοτο Τρίτη, Re:CSR και η εφημερίδα ΑΞΙΑ. Εθνικός Υποστηρικτής είναι η εταιρία JETOIL, και αρωγοί ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» και η NAIL ADVERTISING.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε τον ειδικό δικτυακό τόπο που έχει δημιουργήσει το ECOCITY στη διεύθυνση  www.ecomobility.gr.