Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

Ολοκληρώθηκε η Επιστημονική Ημερίδα «Φυσιολογία και Αποκατάσταση Βλαβών Αρθριτικού Χόνδρου» στη Λιβαδειά


Με συντονιστή τον γνωστό ιατρό κ. Γιάννη Σοφιανό και υπό την αιγίδα του Ορθοπεδικού Τμήματος του Γενικού Νοσοκομείο Λιβαδειάς ολοκληρώθηκε το πρωί του Σαββάτου, 11 Φεβρουαρίου 2011, η επιστημονική ημερίδα «Φυσιολογία και Αποκατάσταση Βλαβών Αρθριτικού Χόνδρου» στο συνεδριακό κέντρο του Επιμελητηρίου Βοιωτίας.
Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του αντίστοιχου εκπαιδευτικού προγράμματος με στόχο την εξέλιξη των γνώσεων επί του θέματος των βλαβών του αρθριτικού χόνδρου, συγκεντρώνοντας το ενδιαφέρον πολλών επιστημόνων της περιοχής μας, ιατρικών επισκεπτών, κ.α.
Την έναρξη της ημερίδας καθώς και τον συντονισμό της έκανε ο κ. Γιάννης Π. Σοφιανός, Διευθυντής της Ορθοπεδικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Λιβαδειάς ενώ στο προεδρείο βρίσκονταν μαζί του οι κκ. Β. Παπαθανασίου και Ι. Σκαράκης. Ακολούθησαν οι εισηγήσεις των ιατρών κκ. Ιωάννη Ταγκαλάγκα με θέμα «Φυσιολογία του Αρθριτικού Χόνδρου», Νικολάου Μπαδήλα με θέμα «Βλάβες Αρθριτικού Χόνδρου – Αιτιολογία», Σταμάτη Κυριακόπουλου με θέμα «Αποκατάσταση Χόνδρινων Βλαβών με τη μέθοδο της αυτόλογης καλλιέργειας χονδροκυττάρων», Ηλία Κωτούλα με θέμα «Χόνδρινες βλάβες στον παιδικό σκελετό», Μιχάλη Χαντέ με θέμα «Αποκατάσταση Χόνδρινων Βλαβών με τη μέθδο Mosaic plasty» και Νικόλαου Πισκοπάκη με θέμα «Χόνδρινες βλάβες Ποδοκνήμης».
Την ευθύνη για την οργανωτική επιτροπή της ημερίδας είχαν οι κκ. Κυριακόπουλος Σταμάτης, Κωτούλας Ηλίας, Μαυρόλιας Δημήτρης, Μπαδήμας Νικόλαος, Παπαθανασίου Βασίλειος, Σκαράκης Ιωάννης, Ταγκαλέγκας Ιωάννης και Τσακούμης Γιάννης.
Την ημερίδα χαιρέτισε και ο οικοδεσπότης Πρόεδρος του ΕΠΒ και Γενικός Γραμματέας της ΚΕΕΕ κ. Παναγιώτης Αγνιάδης.