Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΒΟΙΩΤΙΑΣ:


 Υποχρεωτική η αυτοαπογραφή των εταιριών στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο (ΓΕΜΗ)

To Επιμελητήριο Βοιωτίας ενημερώνει τα μέλη του για την υποχρέωση αυτοαπογραφής στο ΓΕΜΗ σύμφωναμε την αριθμ. Κ1-1184/12-06-2012 εγκύκλιο του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας η οποία παρέχει διευκρινήσεις για την Υπουργική Απόφαση Κ1-941/2012 όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, σχετικά με τον καθορισμό τρόπου, διαδικασίας και προθεσμίας υποβολής αιτήσεων εγγραφής στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο.


Σύμφωνα με την σχετική απόφαση, οι εταιρείες, των οποίων η σύσταση ή η έναρξη οικονομικής δραστηριότητας έγινε πριν τις 4/4/11, οφείλουν με αίτησή τους να ζητήσουν την εγγραφή τους στο Γ.Ε.ΜΗ.

Η σχετική αίτηση – δήλωση υποβάλλεται, με ευθύνη των νομίμων εκπροσώπων του υπόχρεου, ατελώς ηλεκτρονικά δια μέσου του διαδικτυακού τόπου του Γ.Ε.ΜΗ. από τα πρόσωπα εκείνα τα οποία έχουν την ευθύνη υποβολής στοιχείων στο TAXIS με χρήση κωδικών του TAXISNET. Η διαδικασία της αυτοαπογραφής θα γίνεται ηλεκτρονικά, είτε δια μέσω του διαδικτυακού τόπου του Γ.Ε.ΜΗ.(www.businessportal.gr ), είτε δια μέσω του διαδικτυακού τόπου της βάσης δεδομένων του Γ.Ε.ΜΗ. (www.businessregistry.gr ).