Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014

ΠΡΟΣΟΧΗ: ....Γυναίκες ρομά ντύνονται καλόγριες και εξαπατούν τον κόσμο


Την εμφάνιση του έκαναν και πάλι στο Ηράκλειο Κρήτης «μαϊμού» καλόγριες, που πιέζουν αφόρητα τους περαστικούς να αγοράσουν σταυρουδάκια και κομποσκοίνια της Αγ. Παρασκευής και του Αγ. Ραφαήλ.

Σύμφωνα με το flashnews.gr αυτή την φορά οι γυναίκες Ρομά, οι οποίες παριστάνουν τις καλόγριες εμφανίστηκαν στο κέντρο του Ηρακλείου, όπου οι έλεγχοι της ΕΛΑΣ συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς. Όμως, φαίνεται ότι το θράσος τους δεν έχει όρια, αφού σύμφωνα με καταγγελία που έφτασε στα γραφεία του flashnews.gr προσπάθησαν να «πιάσουν» πελάτη έναν ένστολο, την ώρα που εκτελούσε υπηρεσία εντός του δικαστικού μεγάρου.

Μόλις ο αστυνομικός ζήτησε τα στοιχεία των δύο γυναικών, εκείνες τράπηκαν σε φυγή.

Ωστόσο, δεν απομακρύνθηκαν από την καρδιά της πόλης, αφού οι ίδιες καταγγελίες τις θέλουν να μεταβαίνουν στην πλατεία των Λιονταριών, πιέζοντας τους περαστικούς να αγοράσουν τις εικόνες των αγίων.

Οι γυναίκες από τον καταυλισμό που παριστάνουν τις καλόγριες, είχαν κάνει την εμφάνιση τους πριν λίγους μήνες στον στον προαύλιο χώρο του Βενιζελείου Νοσοκομείου Ηρακλείου, πουλώντας εικόνες του Αγίου Ραφαήλ και της Αγίας Παρασκευής.

Οι «μαϊμού» καλόγριες προσέγγιζαν τους πολίτες παρακαλώντας τους να αγοράσουν τις εικόνες για να ενισχύσουν, όπως ισχυρίζονται, ιδρύματα τις εκκλησίας που βοηθούν ορφανά παιδιά.

Μάλιστα, υπήρχαν και περιπτώσεις που οι συγκεκριμένες γυναίκες είχαν επιτεθεί φραστικά σε ηλικιωμένη γυναίκα, επειδή εκείνη εμπόδισε τον σύζυγό της να αγοράσει ένα κομποσκοίνι.