Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2014

Κυνηγούνε” στα λιόφυτα για παράνομη και ανασφάλιστη εργασία


Έξαλλοι οι παραγωγοί, δεν μπορούν να καταλάβουν γιατί το κράτος “στρέφεται εναντίον τους” όταν μετά από μια καταστροφική χρονιά, φέτος προσπαθούν να ορθοποδήσουν

Οι ελιές στα δέντρα, οι εργάτες… στα σπίτια τους, και οι ελαιοπαραγωγοί ανάστατοι μετά τους συνεχιζόμενους ελέγχους στα χωράφια σε ολόκληρο το νομό Χανίων.

Στο “κυνήγι” της μαύρης εργασίας έχει «ξαμοληθεί» η Αστυνομία που μαζί με κλιμάκια ΤΑΕ, χθες και σήμερα πραγματοποιούσαν “εφόδους” στους ελαιώνες των Δήμων Κισσάμου και Πλατανιά ενώ, όπως καταγγέλλουν οι ελαιοπαραγωγοί, τα πρόστιμα με τα οποία έρχονται αντιμέτωποι μπορούν να φτάσουν ακόμη και τα 15 χιλιάδες ευρώ!

Μάλιστα, όπως ανέφερε ελαιοπαραγωγός στο zarpa.gr, συνάδελφός τους πέρασε τη νύχτα στο αυτόφωρο επειδή απασχολούσε μετανάστη χωρίς χαρτιά. Την ίδια ώρα, οι νόμιμοι μετανάστες ή οι Έλληνες που δέχονται να κάνουν αυτήν τη δουλειά… δεν επαρκούν.

Έξαλλοι οι παραγωγοί, δεν μπορούν να καταλάβουν γιατί το κράτος “στρέφεται εναντίον τους” όταν μετά από μια καταστροφική χρονιά, φέτος προσπαθούν να ορθοποδήσουν. Έτσι, από τη μία η τιμή του λαδιού παίρνει τα πάνω της, λόγω της πολύ μειωμένης παραγωγής σε Ιταλία και Ισπανία κι από την άλλη οι παραγωγοί δεν μπορούν να μαζέψουν τις ελιές τους… Κι έτσι, ενώ καλά – καλά δεν έχουν εισπράξει από το λάδι, το κράτος εξαπολύει όλον τον εισπρακτικό του μηχανισμό στο κυνήγι τους!

Όπως λένε, δεν ζητούν να μην πληρώνουν το εργόσημο απλά να απλουστεύσει ο ΟΓΑ τις διαδικασίες και να δοθεί στους ανθρώπους αυτούς ένα χαρτί ότι μπορούν να εργαστούν αφού το κράτος κι όχι οι ελαιοπαραγωγοί είναι υπεύθυνο για θέματα μετανάστευσης…http://www.cretanmagazine.gr