Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2011

Ερώτηση Β.Τσόνογλου για το ΙΚΑ Λιβαδείας


ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κο. Α. Λοβέρδο
ΘΕΜΑ: Κάλυψη θέσεων γιατρών στο υποκατάστημα του ΙΚΑ Λιβαδειάς
Κύριε Υπουργέ,
Είναι γνωστά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο τομέας της υγείας και με τα οποία έρχονται αντιμέτωποι καθημερινά οι πολίτες.
Οι πολίτες του Ν. Βοιωτίας και πιο συγκεκριμένα της επαρχίας Λιβαδειάς, η οποία συγκεντρώνει πληθυσμό άνω των 40.000 κατοίκων από τις αρχές του 2011 έχουν έρθει αντιμέτωποι με την έλλειψη γιατρών στο υποκατάστημα του ΙΚΑ Λιβαδειάς.
Δυστυχώς από τις αρχές του 2011 το υποκατάστημα του ΙΚΑ Λιβαδειάς στελεχώνεται πλέον μόνο από τους μόνιμους γιατρούς οι οποίοι δεν επαρκούν, καθώς οι γιατροί που εργάζονταν με συμβάσεις ορισμένου χρόνου έχουν σταματήσει να εργάζονται. Οι συμβάσεις τους δεν έχουν ανανεωθεί και οι μόνιμοι γιατροί δεν επαρκούν προκειμένου να εξυπηρετήσουν τον μεγάλο όγκο πληθυσμού που καθημερινά επισκέπτεται το υποκατάστημα του ΙΚΑ Λιβαδειάς, με αποτέλεσμα ραντεβού που κλείνονται την παρούσα στιγμή να εξυπηρετούνται με καθυστέρηση τουλάχιστον δύο μηνών.
Αντιλαμβανόμενη αφενός το πρόβλημα που έχει παρουσιαστεί στο υποκατάστημα του ΙΚΑ Λιβαδειάς και αφετέρου την κρισιμότητα της κατάστασης,
Ερωτάται ο κύριος Υπουργός,
1. Τι προτίθεστε να πράξετε με τους συμβασιούχους γιατρούς των οποίων οι συμβάσεις έχουν λήξει και γενικώς με τις θέσεις των γιατρών ειδικοτήτων που δεν επαρκούν?
2. Θα ανανεωθούν οι συμβάσεις των γιατρών που έληξαν ή θα προκηρυχθούν νέες θέσεις και πότε?
Η Ερωτώσα Βουλευτής
Βασιλική Τσόνογλου - Βυλλιώτη