Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2011

Γ. Μαγκριώτης: Μείωση διοδίων στους υπό κατασκευή δρόμους


Μείωση που μπορεί να υπερβαίνει το 50%, στα διόδια των υπό κατασκευή τμημάτων των αυτοκινητόδρομων παραχώρησης, προανήγγειλε ο υφυπουργός Υποδομών, Γιάννης Μαγκριώτης. «Μιλάμε ακόμη και για περισσότερο από 50% μείωση, στα υπό κατασκευή τμήματα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υφυπουργός, σημειώνοντας πως «σε κάθε περίπτωση θα έχουμε συνολικά μείωση των διοδίων και στα υπό κατασκευή τμήματα η μείωση αυτή θα είναι δραστική».Στο τέλος της εβδομάδας ολοκληρώνεται σύμφωνα με τον κ. Μαγκριώτη και η δεύτερη φάση του διαλόγου με τις κατασκευάστριες κοινοπραξίες και τις τράπεζες για το ζήτημα και θα απομείνουν μόνο κάποια τεχνικά θέματα.
Στο πλαίσιο του διαλόγου, συζητείται η καθιέρωση εκπτωτικής πολιτικής για όσους κάνουν συχνές διελεύσεις και η εγκατάσταση των ηλεκτρονικών διοδίων. Εξετάζεται επίσης η πληρωμή αναλογικά με τη χρήση, ώστε εξυπηρετηθούν οι τοπικές κοινωνίες και γενικά να υπάρξει διευκόλυνση των κατοίκων των γειτονικών περιοχών με κάρτες διέλευσης, που το κόστος τους θα αναλάβει κατ΄αρχήν το κράτος μέχρι να ολοκληρωθεί η κατασκευή του παράπλευρου δικτύου, όπως έγινε πρόσφατα στη Στυλίδα.
Ο υφυπουργός Υποδομών, υπογράμμισε ότι και οι ίδιες οι κοινοπραξίες αναγνωρίζουν το πρόβλημα και όχι μονο το συζητούν αλλά προτείνουν και λύσεις, κάτι που δεν ήθελαν να κάνουν πριν απο λίγο καιρό.
Ξεκαθάρισε, επίσης, ότι η νομοθετική ρύθμιση που ετοιμάζει το υπουργείο, δεν θα έχει ποινικό χαρακτήρα, «αλλά θα λειτουργεί αποτρεπτικά γι` αυτους που δεν θέλουν να πληρώσουν.
Οι κοινοπραξίες που κατασκευάζουν τους πέντε αυτοκινητόδρομους παραχώρησης, θα παραχωρήσουν κοινή συνέντευξη Τύπου την Τρίτη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ