Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011

«Δεν είναι μολυσμένα τα αγροτικά προϊόντα της Βοιωτίας» απαντά στην Αγάτσα ο ΕΦΕΤ


«Δεν είναι μολυσμένα τα αγροτικά προϊόντα της Βοιωτίας» δήλωσε ο
Πρόεδρος του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (Ε.Φ.Ε.Τ.), κύριος Γεώργιος – Ιωάννης Νυχάς που ήταν προσκεκλημένος στην Επιτροπή Υδατικών Πόρων σε ερώτηση από τη Βουλευτή Βοιωτίας κυρία Αριάδνη Αγάτσα. Ο κ Νυχάς συνέχισε, πώς και ο ίδιος ο κύριος Ζαμπετάκης με διορθωτική δήλωση έχει ξεκαθαρίσει πώς δεν υπάρχει ζήτημα με τα αγροτικά προϊόντα ,στις ευρύτερες περιοχές Θηβών και Σχηματαρίου.

Ωστόσο ο ΕΦΕΤ που αναδεικνύεται σε έναν καλό σύμμαχο σε μια κρίσιμη συγκυρία όπου βάλλεται η αγροτική οικονομία τού νομού Βοιωτίας ,κάνει γνωστό πώς έχει γίνει σχεδιασμός να γίνει ενδελεχής έρευνα από τον Ενιαίο Φορέα για τα προϊόντα , αρχίζοντας από τα καρότα και στη συνέχεια τις πατάτες. Τα δείγματα, όπως είπε στην κυρία Αγάτσα θα ληφθούν από τις περιοχές , που έχουν πληγεί από τη φημολογία και όχι από τα σουπερ μάρκετ. Στην έρευνα εκτός απ τον ΕΦΕΤ συμμετέχουν το ΥΠΕΚΑ, το Γενικό Χημείο τού Κράτους και το υφυπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.
Η κυρία Αγάτσα εκφράζει την απόλυτη ικανοποίησή της για την πορεία τού θέματος καθώς με συνεχείς επαφές με κυβερνητικούς παράγοντές ( ΥΠΕΚΑ, Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης κα)είχε ζητήσει άμεσα μέτρα για την αποκατάσταση τής φήμης των αγροτικών προϊόντων της περιοχής.