Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2011

Έκλεισε το κεφάλαιο του ονόματος και ανοίγει η αυλαία της αντιμετώπισης των προβλημάτων όλων των δημοτών

Με κατάμεστη την αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, με εκτεταμένες αναφορές στην ιστορία, με ένταση, απρόοπτα  και ψηφοφορίες έληξε αργά το βράδυ η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου  του Δήμου Αλιάρτου-Θεσπιών, όπως θα λέγεται και επίσημα στο εξής ο Δήμος.
Στην συνεδρίαση αυτή, αποφασίσθηκε με ψήφους 16 υπέρ έναντι  9 κατά να αποτελέσει ιστορική έδρα του Δήμου η  Άσκρη.
Επίσης αποφασίσθηκε με ψήφους  19 υπέρ και 6 κατά να προστεθεί στην ονομασία του Δήμου το όνομα των Θεσπιών και έτσι στο εξής να ονομάζεται Δήμος Αλιάρτου-Θεσπιών.  Στην ψηφοφορία αυτή ο συνδυασμός της μείζονος αντιπολίτευσης  του κ. Βίτση ψήφισε κατά της προσθήκης του ονόματος των Θεσπιών  στον τίτλο του Δήμου με το επιχείρημα ότι είναι άκαιρο, δεν έχει προηγηθεί σχετική διαβούλευση  και δεν υπάρχει η απαραίτητη συναίνεση ενώ υπέρ ψήφισαν οι δημοτικοί του Σύμβουλοι Μπόγρης Σπύρος, Δρίτσας Σωτήριος  και Καλόγρηα Αθηνά καθώς και ο Δημοτικός Σύμβουλος Κλεφτογιάννης.

Κατόπιν τούτων, απρόοπτη αλλά δίκαια κρίθηκε από πολλούς η δήλωση που έγινε από τον Δημοτικό Σύμβουλο Σωτήριο Δρίτσα ότι  η συμμετοχή των Θεσπιέων στο συνδυασμό του κ. Βίτση ήταν αποτέλεσμα της υπόσχεσής του για προσθήκη του ονόματος των Θεσπιών στον τίτλο του Δήμου αν η παράταξη του κ. Βίτση εκλεγόταν ως Δημοτική Αρχή.  Ακολούθησε δήλωση ανεξαρτητοποίησης του Σωτ. Δρίτσα  και της Αθηνάς Καλόγρηα από τον συνδυασμό του κ. Βίτση.