Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2011

Βάσω Τσόνογλου: "Δικαιώθηκαν οι αγρότες μας"


Την επίσημη ανακοίνωση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων που αναφέρει ότι "τα αγροτικά προϊόντα της πρώην επαρχίας Θήβας είναι κατάλληλα και όχι επιβαρυμένα με βαρέα μέταλλα" σχολίασε  η Βάσω Τσόνογλου.
Η Βουλευτής Βοιωτίας μάλιστα σημείωσε ότι η επίσημη αυτή έρευνα δικαιώνει τον αγροτικό κόσμο της περιοχής που το τελευταίο διάστημα δέχτηκε ανηλεή επίθεση.
Σε δήλωση της είπε:
"Τα αγροτικά προϊόντα της επαρχία Θήβας δέχτηκαν τον τελευταίο καιρό μια τρομακτική επίθεση από κάποιους που χωρίς επιστημονικά στοιχεία δυσφήμισαν εξαιρετικά την ποιότητα τους.
Από την πλευρά μου έκανα συχνές επισκέψεις με τον Υφυπουργό κ. Κουτσούκο και έγινε μεγάλη κινητοποίηση προκειμένου να γίνει δειγματοληψία και έλεγχος της ποιότητας τους.
Έτσι λοιπόν και σύμφωνα με τις επίσημες χημικές αναλύσεις των εργαστηρίων βλέπουμε ότι τα αγροτικά προϊόντα της επαρχίας μας δεν είναι επιβαρυμένα με βαρέα μέταλλα και είναι κατάλληλα για κατανάλωση.
Όλοι αυτοί που δυσφήμισαν τα προϊόντα μας προκάλεσαν την οικονομική εξόντωση των αγροτών μας,
Θέλω να ευχαριστήσω τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γιάννη Κουτσούκο και τους συνεργάτες του για το μεγάλο ενδιαφέρον που έδειξαν και βεβαίως όλους τους αγρότες που και με τις δικές τους ενέργειες και προσπάθειες αποδείξαμε ότι τα αγροτικά προϊόντα είναι κατάλληλα και ασφαλή για κατανάλωση".