Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2011

Αστυνομική Δ/νση Βοιωτίας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σύλληψη ύστερα από καταδίωξη μια αλλοδαπής μέλους εγκληματικής οργάνωσης που διέπραττε κλοπές σε οικίες

(Αναζητούνται άλλα τρία μέλη της οργάνωσης)
Συνελήφθη, πρώτες πρωινές ώρες της 01-02-2011, στη Λιβαδειά Βοιωτίας, μία (1) αλλοδαπή υπήκοος Αλβανίας, ηλικίας 26 ετών, κάτοικος Αθηνών και αναζητούνται άλλοι τρεις (3) συνεργοί της, αγνώστων μέχρι στιγμής στοιχείων ταυτότητας, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές.
Ειδικότερα, πρώτες πρωινές ώρες της 01-02-2011, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς,  εντόπισαν επί της Ε.Ο. Λαμίας – Λιβαδειάς, ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν τέσσερα (4) άτομα, να κινείται ύποπτα. Στην προσπάθεια των αστυνομικών να το ελέγξουν, ο οδηγός ανέπτυξε ταχύτητα προσπαθώντας να διαφύγει, απορρίπτοντας ταυτόχρονα από το όχημα διάφορα αντικείμενα. Με την συνδρομή και άλλων αστυνομικών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Βοιωτίας, το όχημα εγκλωβίστηκε επί της Ε.Ο. Λιβαδειάς – Κάστρου, ενώ οι δράστες το ακινητοποίησαν και το εγκατέλειψαν πεζοί.
Στην προσπάθειά τους να διαφύγουν, συνελήφθη η ανωτέρω αλλοδαπή υπήκοος Αλβανίας, ενώ οι άλλοι τρεις, εκμεταλλευόμενοι το σκοτάδι και την ιδιομορφία του εδάφους, τράπηκαν σε φυγή.
Σε έρευνα που διενεργήθηκε εντός του οχήματος των δραστών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
·        Διάφορες ηλεκτρικές – ηλεκτρονικές συσκευές,
·        Διακόσια σαράντα δύο (242) πακέτα τσιγάρα από διάφορες μάρκες,
·        Το χρηματικό ποσό των είκοσι εννιά (29) ευρώ σε κέρματα,
·        Ένα (1) πτυσσόμενο μαχαίρι,
·        Έξι (6) ζευγάρια παπούτσια,
·        Διάφορα είδη διατροφής και περιποίησης και,
·        Διάφορα διαρρηκτικά εργαλεία.
Σε έρευνα που ακολούθησε στον χώρο όπου οι δράστες απέρριψαν τα αντικείμενα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, ένα (1) κυνηγετικό όπλο εντός θήκης και μία (1) φυσιγγιοθήκη περιέχουσα δέκα εννέα (19) κυνηγετικά φυσίγγια.