Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2011

ΑΡΙΑΔΝΗ ΑΓΑΤΣΑ Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Νομού Βοιωτίας

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Μετά από ενέργειες της Άριας Αγάτσα για τα γεωργικά προϊόντα της Βοιωτίας, αρνητικά τα ευρήματα καθησυχάζει το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
Η Βουλευτής Βοιωτίας κυρία Αριάδνη Αγάτσα, μετά από τηλεοπτικές εκπομπές που ανέφεραν επικίνδυνες μολύνσεις στα αγροτικά προϊόντα της Βοιωτίας, είχε συναντηθεί από τον περασμένο μήνα με τον αρμόδιο Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Γιάννη Κουτσούκο, θέτοντας επιτακτικά την αναγκαιότητα διενέργειας ελέγχων.
Σήμερα, σύμφωνα με τους ελέγχους, που πραγματοποίησε το Περιφερειακό Κέντρο Προστασίας Φυτών & Ποιοτικού έλεγχου (Π.Κ.Π.Φ&Π.Ε) Μαγνησίας, το οποίο είναι Εθνικό Εργαστήριο για προσδιορισμό βαρέων μετάλλων, έγιναν έλεγχοι και αναλύσεις δειγμάτων σε κηπευτικά της περιοχής Βοιωτίας.
Ειδικότερα, έγινε δειγματοληψία από το Π.Κ.Π.Φ.& Π.Ε. Πειραιά, στην περιοχή ευθύνης του και συγκεκριμένα στις περιοχές Οινόφυτα, Σχηματάρι, Άγιος Θωμάς και σε περιοχές του Δήμου Θήβας .
Το αποτέλεσμα των ελέγχων είναι καθησυχαστικά για τα αγροτικά προϊόντα της Βοιωτίας.
Η κυρία Αριάδνη Αγάτσα, επικοινωνώντας σήμερα με τον κ. Γιάννη Κουτσούκο, Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, τον ευχαρίστησε για την άμεση ανταπόκριση του στο αίτημα της βουλευτού, που εκφράζει τις ανησυχίες όλων των πολιτών της Βοιωτίας, αλλά και των καταναλωτών όλης της χώρας.
Συνημμένα σας αποστέλλουμε τα σχετικά των Ελέγχων και το Δελτίο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
Πολιτικό Γραφείο Αριάδνης Αγάτσα