Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011

ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΤΣΟΝΟΓΛΟΥ-ΒΥΛΛΙΩΤΗ

Βουλευτής Π.Α.Σ.Ο.Κ. Ν. Βοιωτίας
ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ
Αθήνα, 8 Φεβρουαρίου 2011
Προς την Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κα Λ. Κατσέλη
ΘΕΜΑ: Κατάργηση Τοπικού Τμήματος Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (Σ.ΕΠ.Ε)
Κυρία Υπουργέ,
Μέχρι σήμερα στο Νομό Βοιωτίας λειτουργούν δύο τμήματα Σ.ΕΠ.Ε, της Λιβαδειάς και της Θήβας. Στο τελευταίο τμήμα (της Θήβας) επί τουλάχιστον 10ετία έχει ανατεθεί και το έργο ελέγχου, εποπτείας και λοιπών δράσεων για ολόκληρη την βιομηχανική περιοχή Οινοφύτων-Σχηματαρίου, έργο που επιτελείται επιτυχώς παρά την έλλειψη επαρκούς στελέχωσης χάριν της φιλότιμης προσπάθειας των υπαλλήλων του.
Πλην στο υπό διαβούλευση νομοσχέδιο περί «Αναμόρφωσης του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας και Άλλες Διατάξεις» και συγκεκριμένα στο αρθ. 20 παρ. Γ’ περ. 12, προσδιορίζοντας την σύνθεση της Διεύθυνσης Επιθεώρησης Εργασίας Στερεάς Ελλάδας, προτείνετε για το Νομό Βοιωτίας την συγκρότηση τοπικών τμημάτων στη Λιβαδειά με έδρα την Λιβαδειά, και στο Σχηματάρι με έδρα το Σχηματάρι ΚΑΤΑΡΓΩΝΤΑΣ ΤΟ ΤΟΠΙΚΟ ΤΜΗΜΑ Σ.ΕΠ.Ε ΘΗΒΩΝ.
Στην περιφέρεια Θηβών δραστηριοποιούνται περί τις 100 περίπου βιομηχανίες, όπως επίσης και περί τις 2.500 εμπορικές επιχειρήσεις που λειτουργούν είτε ατομικά είτε υπό την μορφή εταιρειών Ο.Ε, Ε.Ε, Ε.Π.Ε, Α.Ε κοκ.
Σε αυτές τις βιομηχανικές εγκαταστάσεις κι επιχειρήσεις απασχολούνται περίπου 6.500 τουλάχιστον εργαζόμενοι, με εντεύθεν συνέπεια από την κατάργηση του τοπικού τμήματος Σ.ΕΠ.Ε Θηβών κυριολεκτικά να υφίσταται άμεσος κι επικείμενος κίνδυνος για τα δικαιώματά τους και τον έλεγχο των χώρων εργασίας τους.
Ερωτάται η κα. Υπουργός:
1) Βάσει ποιών κριτηρίων καταργείται με το παρόν νομοσχέδιο το τοπικό τμήμα Σ.ΕΠ.Ε Θηβών και αν κατά την σύνταξη του νομοσχεδίου ελήφθησαν υπ’ όψιν όσα στο ιστορικό αναφέρω?
2) Προτίθεται η κα Υπουργός στο παρόν νομοσχέδιο να περιλάβει και την συγκρότηση τοπικού τμήματος Σ.ΕΠ.Ε Θηβών, όπως λειτουργεί έως σήμερα?
Η Ερωτώσα Βουλευτής
Βασιλική Τσόνογλου – Βυλλιώτη