Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011

Τι ισχύει από σήμερα για τους ασφαλισμένους του ΙΚΑ

Οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ, θα μπορούν από σήμερα Δευτέρα, να επιλέγουν ελεύθερα οποιοδήποτε γιατρό, από το σύνολο των σχεδόν 20.000 γιατρών, που παρέχουν υπηρεσίες πρωτοβάθμιας υγείας στον ΟΑΕΕ και στον ΟΠΑΔ.
Αργά απόψε, στο Υπουργείο Εργασίας πραγματοποιήθηκε έκτακτη σύσκεψη υπό τον Αναπληρωτή Υπουργό Εργασίας κ. Γιώργο Κουτρουμάνη, και με τη συμμετοχή των διοικητών των τριών μεγάλων Ταμείων (ΙΚΑ, ΟΑΕΕ και ΟΠΑΔ),
Στη σύσκεψη εξετάστηκαν λεπτομέρειες που αφορούν στον καλύτερο συντονισμό των Ταμείων, ενόψει της εφαρμογής από αύριο Δευτέρα, της απόφασης σύμφωνα με την οποία οι γιατροί του ΟΑΕΕ και του ΟΠΑΔ, θα εξυπηρετούν και τους ασφαλισμένους του ΙΚΑ - ΕΤΑΜ.
Οι λίστες των γιατρών του νομού Αττικής έχουν αναρτηθεί ήδη στην ιστοσελίδα και τα υποκαταστήματα του ΙΚΑ, και την Τρίτη θα δημοσιευτούν κατάλογοι ανά νομό στον επαρχιακό Τύπο.
Οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ, όταν επισκέπτονται τους παραπάνω γιατρούς στα ιδιωτικά τους ιατρεία, θα επιδεικνύουν το βιβλιάριο ασφάλισής τους, ενώ τις πρώτες εβδομάδες της εφαρμογής του μέτρου και μέχρις ότου οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ - ΕΤΑΜ παραλάβουν τα ατομικά τους συνταγολόγια, οι γιατροί του ΟΑΕΕ και του ΟΠΑΔ, θα συνταγογραφούν στα απλά συνταγολόγια που διαθέτουν, στα οποία θα αναγράφουν το όνομα, τον αριθμό μητρώου και το ΑΜΚΑ του ασφαλισμένου καθώς και την ημέρα και ώρα εξέτασης, στοιχεία που επιβεβαιώνει ο ίδιος ο ασφαλισμένος ενυπόγραφα. Το σύνολο αυτών των δελτίων θα υποβάλλεται στο τέλος του μήνα στο ΙΚΑ και θα καταβάλλεται η ανάλογη αποζημίωση στο δικαιούχο γιατρό.
Οι γιατροί του ΟΑΕΕ και του ΟΠΑΔ, που δεν επιθυμούν να παρέχουν υπηρεσίες στους ασφαλισμένους του ΙΚΑ - ΕΤΑΜ, θα πρέπει να γνωστοποιήσουν την άρνησή τους εγγράφως ή ηλεκτρονικά στη Διοίκηση του ΙΚΑ - ΕΤΑΜ (Αγίου Κωνσταντίνου 8, 104 31 Αθήνα, γραφείο Διοικητή, ηλεκτρονική διεύθυνση admika@ika.gr).