Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2011

ΟΧΙ ΛΕΝΕ οι κάτοικοι του πρώην δήμου Πλαταιών στην εγκατάσταση Αιολικού πάρκου στον Κιθαιρώνα


Με πρωτοβουλία των Τοπικών Συμβουλίων του πρώην Δήμου Πλαταιών πραγματοποιήθηκε  στο Καπαρέλλι συνέλευση των κατοίκων για να συζητήσουν το σοβαρό θέμα της εγκατάστασης αιολικού πάρκου στον Κιθαιρώνα και της καταστροφής δασικών εκτάσεων.
Στη συνέλευση παρευρέθηκαν ο δήμαρχος Θηβαίων, ο αντιδήμαρχος της περιοχής κ. Ζερικιώτης, η βουλευτής κ. Τσόνογλου, αρκετοί δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι και περίπου 200 κάτοικοι.
Στην αρχή έκανε ενημέρωση ο δικηγόρος κ. Κτιστάκης για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί με τις προσφυγές που έχουν γίνει στο Συμβούλιο της Επικρατείας από δύο κατοίκους της περιοχής, αλλά και για την αίτηση διακοπής που έχουν καταθέσει τα σωματεία των αιωροπτεριστών.
Στην συνέχεια η τοποθέτηση του αντιδημάρχου κ.  Ζερικιώτη αλλά και του δημάρχου Θήβας έστρεψε την κουβέντα γύρω από τον αν θα πρέπει να είναι εναέριος ή υπόγειος ο αγωγός μεταφοράς του ηλεκτρικού ρεύματος.
Μάλιστα σε αυτό το σημείο βρήκε την ευκαιρία η κ. Τσόνογλου να μιλήσει στους κατοίκους και να τους παροτρύνει να επιδιώξουν αντισταθμιστικά οφέλη από την εγκατάσταση του αιολικού πάρκου. Δυστυχώς για εκείνη οι κάτοικοι δεν «τσίμπησαν» και ανταπάντησαν ότι δεν είναι ιθαγενείς και πως δεν πουλάνε τον τόπο τους για να εξυπηρετήσουν συμφέροντα μεγαλοεργολάβων και μεγαλοεταιρειών.  Οι πρόεδροι των Τοπικών Συμβουλίων δεν άφησαν κανένα περιθώριο συμβιβασμών και συμψηφισμών.
Δεν δεχόμαστε καμία εγκατάσταση στον Κιθαιρώνα ανταπάντησαν και οι κάτοικοι που πήραν το λόγο.Στο τέλος συμφωνήθηκε να συνταχθεί ψήφισμα στο πνεύμα της συνέλευσης που θα καλεί τους κατοίκους σε αγωνιστική εγρήγορση, γιατί τα έργα της εταιρείας βρίσκονται σε εξέλιξη και κάποιοι θα πρέπει να τα σταματήσουν.
Ο δήμαρχος Θηβαίων δεσμεύτηκε να φέρει προς συζήτηση το θέμα στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο και να εκδώσει ψήφισμα καταδίκης των προσπαθειών της εταιρείας, η οποία σημειωτέον έχει καταστρέψει μέχρι τώρα εκατοντάδες έλατα και άλλα δέντρα και εάν συνεχίσει τις εργασίες της θα προξενήσει ανεπανόρθωτη καταστροφή το πανέμορφο βουνό.