Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2011

Καταγγελία από την ΑΝΤ.ΑΡΣΙ.Α Βοιωτίας για την ΕΑΣ


Αντικαπιταλιστική Αριστερή Συνεργασία για την Ανατροπή - Μέτωπο της αντικαπιταλιστικής, επαναστατικής, κομμουνιστικής Αριστεράς και της ριζοσπαστικής Οικολογίας
ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α Βοιωτίας καταγγέλλει τις τρεις εκδικητικές και τρομοκρατικές απολύσεις συνδικαλιστριών στην Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Λιβαδειάς. Οι τρεις εργαζόμενες που απολύθηκαν ήρθαν να προστεθούν σε αυτήν του προέδρου του σωματείου εργαζομένων της ΕΑΣ Κων/νου Αίσωπου. Οι τρεις εργαζόμενες που απολύθηκαν θεωρήθηκαν προφανώς «ενοχλητικές» από την διοίκηση του Συνεταιρισμού για την αγωνιστική και ταξική τους στάση, μιας και είχαν υπερασπισθεί στο δικαστήριο τον απολυμένο πρόεδρο του σωματείου τους. Οι τρεις εργαζόμενες είχαν καταθέσει εναντίον της διοίκησης για την απόφαση της να απολύσει τον πρόεδρο του σωματείου τους, δίκη της οποίας ακόμα εκρεμμεί η απόφαση από πέρυσι.
Είναι λοιπόν κάτι παραπάνω από φανερό ότι οι απολύσεις γίνονται για συνδικαλιστικούς και πολιτικούς λόγους. Αποτελούν εκδίκηση της διοίκησης απέναντι στην ενεργή συλλογική διεκδίκηση των εργατικών δικαιωμάτων. Είναι επομένως παράνομες και καταχρηστικές και πρέπει να ανατραπούν.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
ΝΑ ΑΝΑΚΛΗΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΟΙ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ.
ΑΜΕΣΗ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΛΗΨΗ.