Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011

ΤΡΙΑ ΣΕ ΕΝΑ ΚΑΙ ΣΕ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ ΔΩΡΟΥ

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ – ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ
ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΘΗΒΩΝ
Δίρκης 20 – Τα.κ 32200 Θήβα
fax :22620 27707 – e-mail: oebethivas@yahoo.gr
omospondia
www.oebethivas.blogspot.com

ΤΡΙΑ ΣΕ ΕΝΑ ΚΑΙ ΣΕ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ ΔΩΡΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟ ΒΕΝΙΖΕΛΟ ΣΤΟΥΣ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΤΟΥ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΒΟΙΩΤΙΑΣ
Η εγκατάσταση ενός Κέντρου Νεοσυλλέκτων Πυροβολικού, η ίδρυση Στρατιωτικού Μουσείου και η παραχώρηση του στρατοπέδου ΚΑΨΑΛΗ στην τοπική κοινωνία είναι οι τρεις παρεμβάσεις του ΥΠΕΘΑ και των Ενόπλων Δυνάμεων που ανακοίνωσε σήμερα από τα Γιαννιτσά ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στο στρατόπεδο ΚΑΠΕΤΑΝ ΑΓΡΑ της πόλης.
Ο Υπουργός, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΣ Αντιστράτηγο Φραγκούλη Φράγκο, ενημερώθηκε για τις επιχειρησιακές δραστηριότητες της 162 Α/Κ ΜΒΠ από τον διοικητή της και μίλησε στα στελέχη της.
Στη συνέχεια, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις:
«Χαίρομαι πολύ που επισκέπτομαι τα Γιαννιτσά, με τα οποία με συνδέουν στενοί προσωπικοί και οικογενειακοί δεσμοί. Χαίρομαι, επίσης, γιατί βρίσκομαι σε μια πόλη που έχει παραδοσιακούς δεσμούς με τον ελληνικό στρατό.
Στην πόλη των Γιαννιτσών θα εγκατασταθεί από τον Ιούλιο ένα Κέντρο Νεοσυλλέκτων Πυροβολικού που θα δώσει ζωή σε ένα από τα στρατόπεδα της πόλης, εκεί όπου είναι εγκαταστημένη σήμερα και η μονάδα μας του πυροβολικού.
Επίσης πήραμε την απόφαση, εδώ στο κτίριο της Λέσχης της Φρουράς των Γιαννιτσών, να οργανωθεί στον ισόγειο χώρο ένα στρατιωτικό μουσείο αφιερωμένο στον Μακεδονικό Αγώνα και τους Βαλκανικούς Πολέμους, στη Μάχη των Γιαννιτσών. Έχουμε την δυνατότητα με αυτεπιστασία, με τις δυνάμεις που έχει ο Ελληνικός Στρατός και με επιστημονικό σύμβουλο έναν έμπειρο ιστορικό, τον κ. Νικόλτσο, που είναι και απόστρατος αξιωματικός, να εγκαινιάσουμε σε τρεις μήνες αυτό το μουσείο που θα είναι ένα σημείο αναφοράς για όλα τα παιδιά της περιοχής. Θέλουμε το μουσείο αυτό να λειτουργεί ως μουσείο-σχολείο εδώ στο κέντρο των Γιαννιτσών.
Επίσης θέλουμε να συμβάλουμε όσο μπορούμε περισσότερο στην τοπική ανάπτυξη και στη βελτίωση των υποδομών της πόλης –και αναφέρομαι σε υποδομές κοινωνικής χρήσης- γι’ αυτό περιμένουμε από τον Δήμο της πόλης μια ολοκληρωμένη πρόταση, ώστε το στρατόπεδο ΚΑΨΑΛΗ, με τα οθωμανικά του μνημεία, τον περιβάλλοντα χώρο του, να περιέλθει ολόκληρο και όχι το μισό στην χρήση της τοπικής κοινωνίας προκειμένου να χρησιμοποιηθεί για διάφορες πολιτιστικές και κοινωνικές δράσεις και για την αναψυχή των κατοίκων αλλά και γιατί πρέπει τα Γιαννιτσά να αποκτήσουν και άλλες πηγές τοπικού πλούτου για τους πολίτες, οι οποίοι το έχουν τόσο ανάγκη αυτή την κρίσιμη περίοδο. Το χρονοδιάγραμμα για την παραχώρηση του στρατοπέδου ΚΑΨΑΛΗ εξαρτάται απολύτως από τον Δήμο, την Περιφέρεια, από το Υπουργείο Περιβάλλοντος, πάντως εμείς είμαστε έτοιμοι να αντιδράσουμε αμέσως θετικά μόλις μας υποβληθεί η πρόταση από τις τοπικές αρχές.
Άρα πρόκειται για τρεις παρεμβάσεις που τις συζητήσαμε, τις αποφασίσαμε και τις ανακοινώνουμε. Είμαι βέβαιος ότι έτσι θα έχουμε μια πολύ πιο στενή και παραγωγική σχέση ανάμεσα στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και τις Ένοπλες Δυνάμεις από τη μια μεριά και την περιοχή από την άλλη».
ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΧΑΡΑΤΣΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ