Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2011

ΚΑΤΑΡΓΟΥΝ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ στη ΘΗΒΑ

Με το σχέδιο νόμου που δόθηκε στη δημοσιότητα, με τίτλο «Αναμόρφωση Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας και άλλες διατάξεις» στο άρθρο 20 περίπτωση Γ.12, που αναφέρεται στην Διεύθυνση Επιθεώρηση Εργασίας Στερεάς Ελλάδας (με έδρα τη Λαμία) περιλαμβάνονται τοπικά τμήματα, από τα οποία καταργείται το τοπικό τμήμα της Θήβας και περιλαμβάνεται μόνο της Λιβαδειάς και δημιουργείται τμήμα στο Σχηματάρι.
Η εν λόγω πρόθεση της κυβέρνησης, αποτελεί επιλογή πλήρους υποβάθμισης της Θήβας και της ευρύτερης περιοχής της και πιθανότατα εντάσσεται σε συνολικότερο σχεδιασμό αποδυνάμωσης αφενός μεν των διοικητικών λειτουργιών της, αφετέρου δε των εργασιακών και κοινωνικών διεκδικήσεων των εργαζομένων της περιοχής της Θήβας, η οποία είναι η πολυπληθέστερη στη Βοιωτία.
Παράλληλα η εξέλιξη αυτή αποτελεί περιθωριοποίηση της πόλης και του Δήμου της Θήβας, η περιοχή της οποίας επιλέγεται από την κυβέρνηση μόνο για την χωροθέτηση και εγκατάσταση ρυπογόνων και ανεπιθύμητων δραστηριοτήτων.
Είναι αναγκαίο να δηλωθεί προς πάσα κατεύθυνση ότι η επιχείρηση περιθωριοποίησης της Θήβας και των χιλιάδων εργαζομένων της δεν θα περάσει.
Απαιτείται να γίνει ένα κάλεσμα προς όλους τους εργαζόμενους, τους πολίτες και τους φορείς του Δήμου Θηβαίων σε άμεση κινητοποίηση και να γίνει άμεση σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου Θήβας για τη λήψη αποφάσεων και τον συντονισμό των ενεργειών μας.
Θήβα 4-2-2011
Θανάσης Σκούμας