Κυριακή 21 Ιουλίου 2019

8 πράγματα που κάνετε στο σπίτι σας και προσελκύουν κουνούπια και κατσαρίδες




Όπως οι άνθρωποι έτσι και τα ζωύφια χρειάζονται τρία πράγματα για να επιβιώσουν: φαγητό, νερό και καταφύγιο. Αν, λοιπόν, βρίσκεται συχνά κουνούπια και κατσαρίδες στο σπίτι σας, τώρα ξέρετε ότι τους προσφέρετε εν αγνοία σας όλα όσα χρειάζονται για να τα έχετε μόνιμη παρέα.

Δείτε, ποια είναι τα 8 πράγματα που κάνετε και τα προσελκύετε στη ζωή και το σπίτι σας.

Νερό που στάζει Κοιτάξτε όλες τις βρύσες σας και παρατηρήστε προσεκτικά αν υπάρχει κάποια που στάζει. Το νερό προσελκύει ζωύφια. Επιπλέον προσέξτε αν μαζεύεται κάπου στάσιμο νερό γιατί αυτό ευνοεί την ύπαρξη κουνουπιών ειδικά τώρα το καλοκαίρι.

Σημεία με σκουπίδια Το μυστικό για να αποφεύγετε τα ζωύφια που αγαπάνε τα σκουπίδια είναι να μάθετε να ελέγχετε την μυρωδιά τους. Πετάτε τα σκουπίδια σας συχνά πριν προλάβουν να μαζευτούν και καθαρίζετε τους κάδους σας έτσι ώστε να είναι πάντα καθαροί εσωτερικά.

Κομμάτια ξύλου Μπορεί να θεωρείτε πως είναι καλή ιδέα να αποθηκεύσετε από τώρα τα ξύλα που θα χρειαστείτε για το τζάκι τον ερχόμενο χειμώνα αλλά η αλήθεια είναι πως δεν είναι καλή ιδέα. Τουλάχιστον αν θέλετε οπωσδήποτε να κάνετε κάτι τέτοιο αποθηκεύστε τα ξύλα σας μακριά από τις μπαλκονόπορτές σας.

Βρώμικο γκριλ Φανταζόμαστε ότι όπως όλοι μας λατρεύετε το μπάρμπεκιου. Τι γίνεται, όμως, με το καθάρισμα του γκριλ; Μάθετε να το καθαρίζετε κάθε φορά μετά από κάθε ψήσιμο για να μην μαζεύονται ζωύφια γύρω από αυτό. Επίσης, μετά από κάθε μπάρμπεκιου φροντίζετε να μην αφήνετε ποτήρια με αναψυκτικά στη βεράντα. Η ζάχαρη προσελκύει τα ζωύφια.

Τροφή κατοικιδίου Η τροφή που βάζετε στο κατοικίδιό σας προσελκύει πέρα από αυτό και πολλά έντομα. Επομένως, φροντίζετε να αδειάζετε το μπολ με το φαγητό αφού το κατοικίδιό σας τελειώσει το φαγητό του.

Το κενό της εξώπορτας Αν η εξώπορτά σας έχει κενό από κάτω ή δεν έχετε αλλάξει ποτέ το λάστιχό της τότε είναι πολύ πιθανό να μπαίνουν από εκεί στο σπίτι σας μυρμήγκια και κατσαρίδες. Παρόλο που συνήθως το κενό είναι πάρα πολύ μικρό και τα μυρμήγκια και οι κατσαρίδες έχουν τέτοιο σκελετό που μπορούν να χωθούν παντού και να μπουν στο σπίτι σας ακόμα και από την πιο μικρή χαραμάδα.

Παραγινωμένα φρούτα Όχι, δεν χρειάζεται να αποθηκεύετε όλα σας τα τρόφιμα στο ψυγείο. Είναι αδύνατον να προφυλάξετε το σπίτι σας από τα ζωύφια των φρούτων. Αυτό που μπορείτε, όμως, να κάνετε είναι να τρώτε τα φρούτα σας πριν παραγίνουν και αρχίσουν να αποκτούν ένα καφέ χρώμα.

Πολλή υγρασία Καταπολεμήστε την υγρασία για να μην έχετε ζωύφια στο σπίτι σας. Οι κατσαρίδες λατρεύουν την υγρασία. Επομένως, μην τους δίνετε έναν ακόμα λόγο για να μπαίνουν απρόσκλητες στα σπίτια σας.