Κυριακή 28 Ιουλίου 2019

Ερώτηση του βουλευτή Βοιωτίας Γιώργου Μουλκιώτη για την ένταξη παιδιών και βρεφών στις δομές κοινωνικής φροντίδας



Προς τους Υπουργούς:

- Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Ι. Βρούτση

- Εσωτερικών κ. Π. Θεοδωρικάκο

Κύριοι Υπουργοί,

Το πρόγραμμα «Εναρμόνηση Επαγγελματικής και Οικογενειακής ζωής», αποτελεί απαραίτητο εργαλείο σύγχρονης κοινωνικής πολιτικής, είναι έργο που ξεκίνησε από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και έφθασε το 2014 στην δυνατότητα ένταξης 140.000 παιδιών σε Βρεφικούς και Παιδικούς Σταθμούς, Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ) και Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία (ΚΔΑΠ με Α).

Επειδή, τόσο η Νέα Δημοκρατία όσο και ο Σύριζα συναγωνίζονται ως προς την καπηλεία του θεσμού και του καινοτόμου αυτού προγράμματος αγνοώντας την ουσιαστική συμβολή των εργαζομένων στην υλοποίηση του.

Επειδή, η Κυβέρνηση της ΝΔ και ιδίως οι κ.κ. Υπουργοί Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων και Εσωτερικών, αναλώνονται σε επικοινωνιακή διαχείριση του πολύ σοβαρού αυτού προγράμματος.

Ερωτάσθε κύριοι Υπουργοί

- Δεσμεύεστε ότι κανένα παιδί δεν θα μείνει εκτός παιδικών, βρεφικών σταθμών και Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης;

- Δεσμεύεστε ως προς την εργασιακή διασφάλιση όλων των έως τώρα εργαζομένων στους παιδικούς, βρεφικούς σταθμούς, ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ με Αναπηρία;

- Σε ποιες άμεσες και συγκεκριμένες ενέργειες προτίθεστε να προβείτε για την διασφάλιση των εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων, αφού σε πολλές περιπτώσεις δεν λαμβάνουν άδεια (λόγω 11μηνων συμβάσεων) και οι περισσότεροι συνεχίζουν να βρίσκονται σε ομηρία κοντά στα 10 χρόνια;


Αθήνα, 25 Ιουλίου 2019

Οι ερωτώντες Βουλευτές

Βασίλειος Κεγκέρογλου

Ευαγγελία Λιακούλη

Γεώργιος Μουλκιώτης