Παρασκευή 26 Ιουλίου 2019

Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας


Δήλωση προέδρου ΓΣΕΒΕΕ κ. Γιώργου Καββαθά για τις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού

Σε σχέση με τις προγραμματικές δηλώσεις της νέας κυβέρνησης, ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, κ. Γιώργος Καββαθάς, έκανε σήμερα την ακόλουθη δήλωση:

«Η ψήφος εμπιστοσύνης που έλαβε η κυβέρνηση η οποία αναδείχθηκε στις εκλογές της 7ης Ιουλίου σηματοδοτεί την έναρξη μιας νέας πολιτικής περιόδου στη διακυβέρνηση του τόπου. Είναι μια περίοδος συσσωρευμένων και αυξημένων δυσκολιών για τις μικρομεσαίες, ταυτόχρονα είναι μια περίοδος υψηλών προσδοκιών.

Οι δεσμεύσεις της νέας κυβέρνησης, δια στόματος του πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, για μείωση του φόρου στις επιχειρήσεις, για περαιτέρω διευκόλυνση όσων έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη ώστε να ρυθμίσουν τις οφειλές τους στην εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία, αναστολή ισχύος ΦΠΑ στις μεταβιβάσεις ακινήτων κ.α. όπως θα αποτυπωθούν στα δύο φορολογικά νομοσχέδια, βρίσκονται σε αντιστοιχία με χρόνια αιτήματα της ΓΣΕΒΕΕ. Επίσης, οι εξαγγελίες για ένα νέο επιτελικό κράτος, με αναμόρφωση διευθύνσεων, γραμματειών και νευραλγικών υπηρεσιών, δημιουργούν την ελπίδα αποτελεσματικής αντιμετώπισης της γραφειοκρατίας, που αποτελεί εμπόδιο και δημιουργεί μεγάλο κόστος σε χιλιάδες μικρομεσαίους επιχειρηματίες. Περαιτέρω, η υλοποίηση των σχεδίων ηλεκτρονικής διακυβέρνησης θα διευκολύνει την καθημερινότητα επιχειρήσεων και πολιτών.

Στη νέα τετραετία που ξεκινάει, η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα, με την τεράστια συμβολή στην απασχόληση και την καινοτομία, περιμένει συγκεκριμένα μέτρα που σταδιακά έστω θα άρουν άλλα εμπόδια, όπως είναι για παράδειγμα η έλλειψη ρευστότητας στις επιχειρήσεις. Σε αυτή την κατεύθυνση θεωρούμε επιβεβλημένη την άμεση λειτουργία της Αναπτυξιακής Τράπεζας, που θα καλύψει το κενό το οποίο υφίσταται στη χρηματοδότηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Η ΓΣΕΒΕΕ, εκφράζοντας τα συμφέροντα εκατοντάδων χιλιάδων μικρών και μεσαίων επιχειρηματιών που πλήρωσαν δυσανάλογα μεγάλο τίμημα την περίοδο 2010-2018, θα στηρίξει ενεργά, στο μέτρο του δυνατού και των δυνάμεων της, κάθε προσπάθεια που στοχεύει στην οικονομική ανάπτυξη, την ευημερία και την κοινωνική σταθερότητα».