Δευτέρα 29 Ιουλίου 2019

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα στη Βοιωτία


Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς, κατηγορία κινδύνου 4, προβλέπεται για τη Δευτέρα σε τέσσερις Περιφέρειες, σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Περιφέρεια Αττικής (συμπεριλαμβανομένης και της νήσου Κυθήρων)
Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (Βοιωτία, Φθιώτιδα)
Περιφέρεια Πελοποννήσου (Κορινθία, Αργολίδα, Λακωνία)
Περιφέρεια Κρήτης (Χανιά)

Με βάση τον από 28-07-2019 Χάρτη Πρόβλεψης Κίνδυνου Πυρκαγιάς της Γ.Γ.Π.Π. (κατηγορία κινδύνου 4) που ισχύει για τη Δευτέρα 29/07/2019,
για την Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας.

ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΜΕ
Ότι η Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας και το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας έχει αποστείλει στις Αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες υπηρεσίες, καθώς και τους Δήμους, την πάγια Απόφαση Απαγόρευσης Κυκλοφορίας για την Αντιπυρική περίοδο 2019 και τους καλεί να θέσουν σε εφαρμογή την ανωτέρω απόφαση κατόπιν δικής τους κρίσης στις ευπαθείς περιοχές της δικαιοδοσίας τους, ύστερα από την αποστολή έκτακτου δελτίου από το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας και της έκδοσης του χάρτη κινδύνου πυρκαγιάς της Γ.Γ.Π.Π., κατηγορίας κινδύνου 4 (πολύ υψηλή) και 5 (κατάσταση συναγερμού). Επισημαίνεται ότι και εσείς από τη μεριά σας καλείστε να ενημερώνετε τους πολίτες στις σχετικές προαναφερθείσες συνθήκες.

Το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας (tpp-vio@pste.gov.gr) της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας έχει ενημερώσει τις Αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες υπηρεσίες, καθώς και τους Δήμους, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Παράλληλα, το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας,συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών κ.α.
Επίσης υπενθυμίζουμε σε όλους, ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.
Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να αποταθούν στο Τηλέφωνο Εκτάκτων Αναγκών (22610-29036 24ωρου λειτουργίας και 6941 414048), καθώς και στηνιστοσελίδα (tpp-vio@pste.gov.gr) του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας τηςΠεριφερειακής Ενότητας Βοιωτίας.

Η ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ
Π.Ε. ΒΟΙΩΤΙΑΣ

ΦΑΝΗ ΠΑΠΑΘΩΜΑ