Τετάρτη 24 Ιουλίου 2019

Είναι απαραίτητο να πλένουμε τα δόντια το πρωί;


Πριν κοιμηθούμε το προηγούμενο βράδυ, πλύναμε τα δόντια μας. Στη διάρκεια του ύπνου φυσικά δεν καταναλώσαμε κάποια τροφή. Τότε, γιατί πλένουμε τα δόντια το πρωί;
Μήπως είναι συνήθεια περιττή;

Οι ειδικοί εξηγούν ότι το πρωινό βούρτσισμα των δοντιών είναι απαραίτητο, ανεξάρτητα από το αν το προηγούμενο βράδυ είχαμε ασχοληθεί με την καθαριότητα της στοματικής μας κοιλότητας ή όχι. Ο κυριότερος λόγος είναι η καθαρή αναπνοή, η δροσιά και η αίσθηση φρεσκάδας που δίνει στο στόμα το πρωινό πλύσιμο των δοντιών. Κάποιος θα σκεφτόταν ότι η χρήση στοματικού διαλύματος θα αρκούσε αν η δροσιά ήταν το μόνο ζητούμενο.

 Οι οδοντίατροι δίνουν τρεις ακόμη σοβαρούς λόγους που το πρωινό βούρτσισμα πρέπει να παραμείνει στην ημερήσια διάταξη της φροντίδας του εαυτού μας.

1. Ποτέ, κανένα βούρτσισμα δεν επιτυγχάνει την απομάκρυνση του 100% των βακτηρίων από το στόμα. Ειδικά το βραδινό πλύσιμο έχει το μειονέκτημα ότι συμβαίνει στη φάση εκείνη της ημέρας που είμαστε κουρασμένοι, εξαντλημένοι, άρα ίσως δεν αφιερώνουμε τον απαιτούμενο χρόνο στον καθαρισμό των δοντιών. Μια επανάληψη το πρωί ολοκληρώνει τη διαδικασία.

2. Τα βακτήρια αναπτύσσονται στη διάρκεια της νύχτας. Αυτό αποδεικνύεται και από το γεγονός της «κακής» πρωινής αναπνοής. Ο λόγος είναι ότι τα βακτήρια εξακολουθούν να δημιουργούνται ως συνέπεια της μειωμένης έκκρισης σάλιου που συμβαίνει όταν κοιμόμαστε.

]

3. Ο τρίτος λόγος σχετίζεται με το φθόριο που περιέχουν οι οδοντόκρεμες και που είναι απαραίτητο για την καλή υγεία των δοντιών. Η έκθεση των δοντιών στο πολύτιμο φθόριο στην αρχή της ημέρας τα βοηθά στο να…αντιμετωπίσουν την ημέρα που ακολουθεί.
clickatlife.gr

Διαβάστε περισσότερα: Είναι απαραίτητο να πλένουμε τα δόντια το πρωί; - iPaidia.gr