Τρίτη 30 Ιουλίου 2019

Επτά λόγοι που τα ταξίδια μας κάνουν υγιέστερους!




Μας αρέσουν τα ταξίδια, τα θεωρούμε διασκεδαστικά, δεν έχουμε ποτέ φανταστεί όμως, πόσο βελτιώνουν… και την υγεία μας! Ο αμερικανικός Σύνδεσμος Ταξιδίων δημιούργησε μια λίστα με επτά τρόπους με τους οποίους λίγες μέρες σ’ έναν άλλο τόπο μπορούν να κάνουν την ζωή μας καλύτερη.

Βελτιώνουμε τις κοινωνικές μας δεξιότητες

Γνωρίζουμε καινούριους ανθρώπους, είτε μιλώντας με τους ανθρώπους του χώρου που θα μείνουμε, είτε με μια τυχαία συνάντηση στο τρένο, σ’ ένα μπαρ ή σ’ ένα αξιοθέατο. Ειδικά αν ταξιδεύουμε μόνοι θα “αναγκαστούμε” να βελτιώσουμε τις κοινωνικές μας δεξιότητες και να μειώσουμε το όποιο άγχος μας δημιουργεί κάτι τέτοιο.

Μειώνουμε το στρες

Ξεφεύγουμε από την καθημερινότητα και τα προβλήματά της πραγματικά, αντί να καθίσουμε σπίτι και απλώς να ξεκουραστούμε. Τα ταξίδια μας βοηθούν να συγκεντρωθούμε στον εαυτό μας και να βρούμε νέα δύναμη να κυνηγήσουμε τους στόχους μας.

Πετυχαίνουμε στόχους

Ολοκληρώνοντας μια λίστα με ταξιδιωτικούς προορισμούς ή με συγκεκριμένες δραστηριότητες στους προορισμούς αυτούς, όπως το να επισκεφθούμε ένα μνημείο ή να ανέβουμε ένα βουνό, αποκτούμε αυτοπεποίθηση για να εκπληρώσουμε και άλλους στόχους στην καθημερινότητα και γενικά στη ζωή μας.

Παραμένουμε σε φόρμα

Για να δούμε έναν προορισμό, όλα τα αξιοθέατα και την ατμόσφαιρα μιας περιοχής, θα πρέπει σίγουρα να περπατήσουμε πολύ! Γυρνώντας σπίτι, μπαίνουμε στην διαδικασία να προετοιμαστούμε ακόμα καλύτερα για καινούριες – όλο και πιο δύσκολες – τέτοιες βόλτες στα ταξίδια μας!

Γινόμαστε πιο ευέλικτοι

Αναποδιές στη διάρκεια ταξιδιών έχουν συμβεί σε όλους μας: πτήσεις που ακυρώθηκαν, μπόρες που ακύρωσαν τις εξορμήσεις μας, ακόμα και βαλίτσες που χάθηκαν! Μπαίνουμε πάντα στην διαδικασία όμως να βρούμε λύσεις κι εναλλακτικές για να μην αφήσουμε στιγμή ανεκμετάλλευτη, κι αυτό γίνεται σταδιακά τρόπος σκέψης για κάθε δραστηριότητά μας.

Γινόμαστε περισσότερο υπομονετικοί

Περιμένουμε σε ουρές μουσείων, περιμένουμε σε αεροδρόμια, περιμένουμε σε σταθμούς κι εστιατόρια. Η αναμονή αυτή μας εξασκεί να μην εκνευριζόμαστε – σε διακοπές είμαστε άλλωστε- αλλά να βρίσκουμε ευφάνταστους και δημιουργικούς τρόπους να περάσουμε την ώρα μας, μιλώντας με τους διπλανούς, για παράδειγμα!

Έχουμε καλύτερες σχέσεις

Τα ζευγάρια που ταξιδεύουν μαζί έχουν πιο δυνατούς δεσμούς και καλύτερη σεξουαλική ζωή, σύμφωνα με έρευνες. Κατά την διάρκεια ενός ταξιδιού, ξεφεύγουμε από την καθημερινότητα και εστιάζουμε στον σύντροφό μας, απολαμβάνοντας τις στιγμές. Παρόλο που ένα ταξίδι δεν θα κάνει την σχέση μας καλύτερη ή χειρότερη, σίγουρα θα την δυναμώσει!

tiptop.gr