Σάββατο 27 Ιουλίου 2019

Πώς θα απαλλαγείς από τις «σακούλες» κάτω από τα μάτια


https://www.giatros-in.gr/2019/07/13/pos-tha-apallageis-apo-tis-sakoyles-kato-apo-ta-matia

Οι μαύροι κύκλοι, οι γνωστές «σακούλες» κάτω από τα μάτια, αν προτιμάτε η υπερμελέγχρωση για τους γνωρίζοντες, είναι τα συνήθη ενθύμια που αφήνει μια κουραστική μέρα, η πολύωρη χρήση του υπολογιστή, αλλά και το ξενύχτι. Τι μπορείτε να κάνετε για να απαλλαγείτε από το βλέμμα… ρακούν, να ξεκούρασετε και να φωτίσετε τα μάτια σας.

Για αρχή, τοποθετήστε πάνω στους μαύρους κύκλους σας βαμβάκι το οποίο πρώτα θα έχετε ποτίσει με ροδόνερο, για περίπου 20 λεπτά. Το ροδόνερο δεν αναζωογονεί μόνο το δέρμα και μειώνει τους μαύρους κύκλους, αλλά έχει και μια καταπραϋντική επίδραση στα κουρασμένα μάτια, λόγω των στυπτικών του ιδιοτήτων.

Επίσης βοηθά πολύ το αμυγδαλέλαιο. Συνδυάστε το με λάδι βιταμίνης Ε, εφαρμόστε το το βράδυ και οι μαύροι κύκλοι θα εξαφανιστούν.

Έτσι ή αλλιώς πλένετε τακτικά το πρόσωπό σας με κρύο νερό καθώς αυτό προκαλεί συστολή των αγγείων και βοηθά στη μείωση του πρηξίματος στην περιοχή των ματιών.

Ευεργετικά για την επιδερμίδα λειτουργεί ο πάγος, που την κάνει πιο ελαστική, απαλύνει τις ρυτίδες και μειώνει το πρήξιμο. Μπορείτε να δημιουργήσετε και παγάκια από βότανα, που έχουν καταπραϋντική δράση. Για παράδειγμα μπορείτε να αναμείξετε φύλλα φασκόμηλου, χαμομήλι (η κενταύρια) και μαϊντανό σε βραστό νερό που θα αφήσετε να σταθούν για περίπου 2 ώρες κι αφού κρυώσει να το τοποθετήσετε σε παγοθήκες και να τα βάλετε στο ψυγείο. Εφαρμόστε για δυο τουλάχιστον εβδομάδες το πρωί για περίπου τριάντα δευτερόλεπτακαι θα αποζημιωθείτε.

Το αγγούρι φωτίζει το δέρμα και έχει στυπτικές ιδιότητες. Κόψτε ένα φρέσκο ​​αγγούρι σε χοντρές φέτες και καταψύξτε το για περίπου 30 λεπτά. Τοποθετήστε τις φέτες στους μαύρους κύκλους για περίπου 10 λεπτά και ξεπλύνετε προσεκτικά με νερό. Επαναλάβετε τη διαδικασία δύο φορές την ημέρα για μια τουλάχιστον εβδομάδα.

Η πατάτα βοηθάει στο να φωτιστούν οι μαύροι κύκλοι και να μειωθεί το υπερβολικό πρήξιμο γύρω από τα μάτια. Τρίψτε μερικές παγωμένες πατάτες για να εξαγάγετε το χυμό τους. Βουτήξτε βαμβάκι στο χυμό και τοποθετήστε το στα μάτια σας, για περίπου 15 λεπτά και ξεπλύνετε καλά με δροσερό νερό. Επαναλάβετε μία ή δύο φορές την ημέρα για 2-3 εβδομάδες.

Η ντομάτα χάρη στις λευκαντικές ιδιότητες που διαθέτει μπορεί να λευκάνει το δέρμα πολύ αποτελεσματικά. Αναμίξτε ένα κουταλάκι του γλυκού χυμό ντομάτας με ένα και μισό κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού, εφαρμόστε το μίγμα στους μαύρους κύκλους για 10 λεπτά ή έως ότου αρχίζει να σας τραβάει το δέρμα και ξεπλύνετε καλά με δροσερό νερό. Ακολουθήστε τη διαδικασία δύο φορές την ημέρα για 2-3 εβδομάδες.

Παράλληλα φροντίστε να ξεκουράζεστε και να κοιμάστε τουλάχιστον 7-8 ώρες. Επίσης, ενυδατωθείτε πίνοντας καθημερινά 8-10 ποτήρια νερό και υγρά και καταναλώστε φρούτα και λαχανικά κυρίως πράσινα, αλλά και καρότα, και γενικότερα τροφές πλούσιες σε βιταμίνες και σίδηρο. Παράλληλα μειώστε το αλάτι και το κάπνισμα. Η υγεία και η ομορφιά θέλουν θυσίες!