Τετάρτη 31 Ιουλίου 2019

Μην ξεπλένετε αμέσως το «αλάτι» της θάλασσας. Δείτε τα οφέλη του




Πηγαίνετε στη θάλασσα για να δροσιστείτε. Συχνά μπαίνετε μέσα και βγαίνετε σε πέντε λεπτά, κατευθύνεστε προς τα ντους για να «ξεπλύνετε» το αλάτι…

Μπορεί το αλάτι και το νερό της θάλασσας να σας ενοχλεί αλλά δεν φαίνεται πως συμφωνούν οι επιστήμονες… ούτε και ο Ιπποκράτης που πρώτος αναφέρθηκε στις ευεργετικές ιδιότητες του θαλασσινού νερού…

Το νερό της θάλασσας έχει ευεργετικές ιδιότητες και αυτές δεν είναι λίγες… Πριν λοιπόν τρέξετε να το ξεπλύνετε σκεφτεί το… Αντίθετα βέβαια, και δεν είναι της παρούσης, η άμμος της παραλίας δεν φαίνεται τόσο αθώα…*

Δείτε μερικούς λόγους που, ίσως, σας πείσουν την επόμενη φορά να αφήσετε λίγο παραπάνω επάνω σας το αλάτι της θάλασσας:

Το θαλασσινό αλάτι θεωρείται ένα φυσικό καθαριστικό του αίματος. Περιέχει μεγάλη ποσότητα βιταμίνης C, η οποία καταπολεμά τις ελεύθερες ρίζες και μαγνήσιο που συνεισφέρει στην δράση των αντιοξειδωτικών. Ως εκ τούτου, το αλάτι της θάλασσας είναι σε θέση να αποτοξινώσει τα κύτταρα του δέρματός σας σωστά και να απορροφήσει όλη η βρωμιά, τη σκόνη και τα τοξικά υλικά από αυτά.

Καθώς απωθεί όλες τις τοξίνες από το σώμα σας, το θαλασσινό αλάτι κάνει το δέρμα σας πιο απαλό και υγιές. Έχει παρατηρηθεί ότι τα τακτικά μπάνια στη θάλασσα μπορούν να ενισχύσουν τον τόνο του δέρματος σε μεγάλο βαθμό. Το μαγνήσιο στο αλάτι μπορεί να εμποδίσει την κατακράτηση υγρών από το δέρμα σας κρατώντας το απαλό, σφριγηλό και νεανικό.

Επίσης, το θαλασσινό αλάτι είναι πλούσιο σε ζωτικής σημασίας βιταμίνες και ανόργανα μέταλλα, τα οποία απαιτούνται για την σωστή λειτουργία των κυττάρων του δέρματος. Αυτές οι θρεπτικές ουσίες μπορούν να βελτιώσουν τον κυτταρικό μεταβολισμό, διατηρούν τους ιστούς ενυδατωμένους, ενισχύει την κυκλοφορία του αίματος στην επιφάνεια του δέρματος και να αυξάνει την αντοχή των κυτταρικών μεμβρανών.

Η περιεκτικότητα σε ασβέστιο από το αλάτι της θάλασσας μπορεί να βοηθήσει στον καθαρισμό των φραγμένων πόρων του δέρματος. Εάν έχετε ακμή στην επιδερμίδα σας, τότε το θαλασσινό αλάτι είναι ό,τι καλύτερο για εσάς. Διατηρεί το δέρμα σας καθαρό, μειώνοντας τις πιθανότητες εμφάνισης λοιμώξεων στο δέρμα.

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το αλάτι της θάλασσας ως φυσικό πίλινγκ. Η υφή του αλατιού βοηθά στην απομάκρυνση της εξωτερικού στρώματος νεκρών κυττάρων της επιδερμίδας. Αυτός είναι εξάλλου ο λόγος για τον οποίο μετά τις καλοκαιρινές διακοπές οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν για καιρό καλύτερο τόνο στην επιδερμίδα τους και πιο καθαρή όψη σε πρόσωπο και σώμα, όπως αναφέρει το enallaktikos.gr.

* Αναλύσεις στο νερό και την άμμο σε παραλίες της Χαβάης έδειξαν ότι η άμμος περιέχει άφθονα βακτήρια που υποδηλώνουν μόλυνση από κόπρανα, όπως τα e.coli (κοινώς: κολοβακτηρίδιο) και ο εντερόκοκκος.

Μάλιστα, οι συγκεντρώσεις αυτών των βακτηρίων στην άμμο ήταν υψηλότερες απ’ ό,τι στο νερό.

Το διαβάσαμε από το: Μην ξεπλένετε αμέσως το «αλάτι» της θάλασσας. Δείτε τα οφέλη του http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2019/07/blog-post_6380.html#ixzz5uIG7pbd8