Τετάρτη 24 Ιουλίου 2019

Βοιωτία: Ξεκινάει η επισκευή του δρόμου Χιονοδρομικό - Σκαμνός - Στραμμένα τα βλέμματα στον χειμερινό τουρισμό


Με τον Ιούλιο να βρίσκεται λίγες ημέρες πριν το τέλος του, και την χειμερινή τουριστική περίοδο να πλησιάζει αργά αλλά σταθερά η Π.Ε Βοιωτία στρέφει το βλέμμα της στην προσέλκυση τουριστών μέσω του μεγαλεπήβολου έργου "Χιονοδρομικό - Σκαμνός", με την αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Βοιωτίας κα Φανή Παπαθωμά να χαρακτηρίζει το έργο μέσω του προσωπικού λογαριασμού της στο facebook:

"Χιονοδρομικό κέντρο Παρνασσού - Λιβάδι. Ξεκίνησε η επισκευή του δρόμου μήκους 7km. Οι θερμοκρασίες μας επέτρεψαν να ξεκινήσουν οι εργασίες. Σε ύψος 1900 περίπου μέτρων ετοιμαζόμαστε για τον χειμώνα. Ένα αναπτυξιακό έργο ενίσχυσης της τουριστικής μας ταυτότητας που θα παραδοθεί στους πολίτες μας αρχές Σεπτέμβρη.

Το χιονοδρομικό μας!!!
Η αναπτυξιακή μας δύναμη!!
Συνεχίζουμε.."

Το έργο, μήκους 7 χλμ, έχει ξεκινήσει και είναι ενταγμένο στη συντήρηση του οδικού δικτύου της Βοιωτίας, συνολικού Πρ/σμού: 6.730.000 ευρώ

Η πρόσβαση στο Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού αποτελεί για μας μεγάλο αναπτυξιακό έργο.



Με την έναρξη της Τουριστικής Χειμερινής περιόδου θα αποτελέσει ενισχυτικό παράγοντα προσέλκυσης Τουριστών στη Βοιωτία.

Αναλυτικά στον Καλλικρατικό Δήμο Αράχωβας ολοκληρώθηκαν τμήματα Οδοστρώματος

1)Λιβάδι – Παρνασσού

2)Αράχωβα – Λιβάδι

3)Αράχωβα –Δελφοί

4)Διασταύρωση προς Επτάλοφο έως Χιονοδρομικό.

Επίσης ολοκληρώθηκε η εσωτερική οδοποιία Αράχωβας Πρ/σμού 200.000 ευρώ.



Οι ανωτέρω δρόμου έχουν παραδοθεί στην κυκλοφορία.

«Ένα μεγάλο αναπτυξιακό έργο ενίσχυσης του Τουρισμού της Βοιωτίας ξεκίνησε σήμερα. Ο δρόμος Χιονοδρομικό – Σκαμνός δημιουργεί για την περιοχή ισχυρά αναπτυξιακά δεδομένα. Οι προεκλογικές μας δεσμεύσεις υλοποιούνται σε όλα τα επίπεδα, πιστοί στις υποσχέσεις μας με έργα και όχι με λόγια», τόνισε σε δηλώσεις της η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Βοιωτίας, Φανή Παπαθωμά.