Δευτέρα 29 Ιουλίου 2019

«Χρυσές» δουλειές για σπείρα που… ξάφριζε εξοχικά


Εξαρθρώθηκε σπείρα Αλβανών που διέπραττε κλοπές από εξοχικές κατοικίες στη Μύκονο

Η σπείρα φαίνεται πως έκανε… «χρυσές δουλειές», αφού είχε διαπράξει αρκετές κλοπές, και στην κατοχή τους βρέθηκαν χιλιάδες ευρώ αλλά και χρήματα σε νόμισμα άλλων χωρών.

Στην κατοχή τους επίσης βρέθηκαν και ναρκωτικά, και συγκεκριμένα κάνναβη και κοκαΐνη. Συνολικά συνελήφθησαν 7 άτομα.

Αναλυτικά το δελτίο τύπου της ΕΛΑΣ

«Εξιχνιάστηκαν (5) περιπτώσεις κλοπών

Συνελήφθησαν (7) άτομα, ηλικίας από 23 έως 39 ετών, ενώ αναζητείται άλλος ένας συνεργός τους
Σε βάρος των δραστών σχηματίστηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, διάπραξης κλοπών, βία κατά υπαλλήλων, παράνομη είσοδο – παραμονή, κατοχή ναρκωτικών ουσιών

Στην κατοχή τους βρέθηκαν κλοπιμαία και μικροποσότητες ναρκωτικών ουσιών

Την εξάρθρωση «σπείρας» αλλοδαπών που διέπραττε κλοπές από εξοχικές κατοικίες στη Μύκονο πέτυχαν οι Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας.

Για τον εντοπισμό των δραστών και τον τερματισμό της εγκληματικής τους δραστηριότητας συγκροτήθηκε, στο πλαίσιο εφαρμογής επιχειρησιακού σχεδιασμού της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Νοτίου Αιγαίου, ειδική ομάδα από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Μυκόνου και της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Πρόκειται για επτά συλληφθέντες υπηκόους Αλβανίας, ηλικίας από 23 έως 39 ετών και ένα ακόμη συνεργό τους, ο οποίος αναζητείται.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε χθες από το Αστυνομικό Τμήμα Μυκόνου δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, διάπραξης κλοπών, βία κατά υπαλλήλων-δικαστικών προσώπων, παράνομη είσοδο – παραμονή και κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

Ειδικότερα, ως προς το ιστορικό εξάρθρωσης της σπείρας, την Πέμπτη (18 Ιουλίου 2019) το βράδυ αστυνομικοί της ειδικής επιχειρησιακής ομάδας εντόπισαν, έπειτα από επισταμένους έλεγχους Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν τέσσερις από τους κατηγορούμενους και το ακινητοποίησαν.

Κατά την ακινητοποίηση τους οχήματος ένας από τους δράστες τράπηκε σε φυγή, ενώ άλλοι δύο προέβαλαν σθεναρή αντίσταση προκειμένου να αποφύγουν την επικείμενη προσαγωγή τους.
Τα ευρήματα

Από τον αστυνομικό έλεγχο που έγινε στο όχημα και τους προσαχθέντες, βρέθηκαν στην κατοχή τους και κατασχέθηκαν:

• 8 διαβατήρια τρίτων προσώπων
• μεταλλική ράβδος
• 4 γάντια εργασίας
• Τα χρηματικά ποσά των 2.230 ευρώ, 1.500 δολάρια, 11.000 λίρες Λιβάνου, 180 ράντ Νότιας Αφρικής
• 3 κινητά τηλέφωνα

Ακολούθησε έρευνα, παρουσία δικαστικού λειτουργού, στις κατοικίες των δραστών όπου σε μια εξ αυτών εντοπίστηκαν να διαμένουν οι υπόλοιποι τέσσερις κατηγορούμενοι και επιπλέον βρέθηκαν – κατασχέθηκαν:

• 34 μικροσυσκευασίες που περιείχαν κοκαΐνη 12,9 γρ., MDMA 9,1 γρ., κάνναβη 5 γρ. και ½ δισκίο άγνωστης χημικής σύστασης
• Θρυμματιστή κάνναβης
• 2 διαβατήρια τρίτων προσώπων
• Τα χρηματικά ποσά των 1.660 ευρώ και 5.000 λίρες Λιβάνου
• Μεταλλικός φακός
• 2 ρολόγια χειρός
• 6 κινητά τηλέφωνα
• Αποκόμματα ακτοπλοϊκών εισιτηρίων

Όπως διαπιστώθηκε από τη συνδυαστική μελέτη των στοιχειών της υπόθεσης εξιχνιάστηκαν τρεις περιπτώσεις κλοπής από εξοχικές-ενοικιαζόμενες κατοικίες και μια όμοια απόπειρα παραβίασης, τις οποίες διέπραξαν βραδινές ώρες της Πέμπτης (18 Ιουλίου 2019).

Επίσης εξιχνιάστηκε και μια παραβίαση κατοικίας που είχε διαπράξει ένας από τους δράστες την 28.05.2019.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην κα Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σύρου, ενώ η έρευνα συνεχίζεται προκειμένου να διακριβωθεί τυχόν εμπλοκή τους σε παρόμοιες υποθέσεις».