Παρασκευή 14 Μαΐου 2010

Απλήρωτοι 30 αυτοκινητιστές & οι συνοδοί των ΑμεΑ στην Θήβα!


Απλήρωτοι για ένα σχολικό έτος έχουν μείνει 30 ταξιτζήδες και οι συνοδοί που μεταφέρουν τα παιδιά με ειδικές ανάγκες στα Ειδικά Σχολεία Θήβας.
Τα χρήματα οφείλει το αρμόδιο Υπουργείο Παιδείας στην Νομαρχία Βοιωτίας που τα καταβάλλει στο ΚΤΕΛ κι εκείνο με την σειρά τους στους ταξιτζήδες.
Σήμερα το πρωι ταξιτζήδες και συνοδοί πήγαν στο ΚΤΕΛ, καθώς είχαν λάβει διαβεβαιώσεις για την πληρωμή τους.
«Πλέον αντιμετωπίζουμε προβλήματα επιβίωσης, καθώς οφείλουμε ποσά 9 μηνών στο ΤΣΑ με όλα τα πρόστιμα και τις προσαυξήσεις, μας κόβουν την πίστωση στα καύσιμα και ορυκτέλαια, δεν μπορούμε να πάρουμε πιστοποιητικό για να περάσουμε ΚΤΕΟ, χρωστάμε ασφάλειες , που αν μας τις κόψουν αντιμετωπίζουμε πρόβλημα ασφάλειας με το αυτοκίνητο, αλλά κυρίως με τους μαθητές, με λίγα λόγια δεν έχουμε να κινήσουμε τα αυτοκίνητά μας» τονίζει ο εκπρόσωπος των Αυτοκινητιστών - Μεταφορέων ταξί επ. Θήβας Νίκος Τουρίκης, επισημαίνοντας πως σε καμία περίπτωση δεν χρησιμοποιούν ως μοχλό πίεσης τα παιδιά, να σταματήσουν δηλαδή να τα μεταφέρουν.
«Δεν έχουμε να μετακινήσουμε τα αυτοκίνητα μας. Να φανταστείτε, πως φτάσαμε στο σημείο να κόψουν οι συνοδοί τιμολόγια, χωρίς να λάβουν ούτε το μέρισμά τους, ούτε τον ΦΠΑ που θα πληρώσουν και το πρόστιμο γι’ αυτό» υπογραμμίζει, διευκρινίζοντας πως η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο!
«Θα μπορούσαμε να αφήναμε τα πράγματα έτσι αφού τελειώνει η χρονιά, όμως δεν υπάρχει χρήμα ούτε για το πετρέλαιο» προσθέτει αγανακτισμένος.
Την λύση ωστόσο, φαίνεται να έφερε ο Πρόεδρος του ΚΤΕΛ Θ. Χρήσου, που πληροφόρησε τους ενδιαφερόμενους πως «τα χρήματα βρίσκονται στα εντελλόμενα της Περιφέρειας και μέχρι την Τετάρτη όλα θα έχουν τελειώσει».
Ο κ. Χρήστου κάνει λόγο για «παλιό χρέος 600.000 ευρώ του 2008 και 2009», που θα λάβουν μέχρι την Τετάρτη, ενώ το υπόλοιπο θα δοθεί τμηματικά, καθώς «είναι γνωστό πως το κράτος αδυνατεί να πληρώσει για τους γνωστούς λόγους».